HÍD az iskolában

A HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat felé érkező megkeresések, jelzések esetében növekszik azoknak a gyerekeknek a száma, akikkel kapcsolatosan valamilyen viselkedési, beilleszkedési vagy teljesítményprobléma merül fel. Fontos a felvilágosítás és a gyermekekkel korán találkozó szakemberek, kortárscsoportok érzékenyítése.

Iskoláskorban gyakran súlyosak a problémák, rögzültek a tünetek, melyek próbára teszik a közvetlen környezetet, közösségeket.

 

Pszichológus és családgondozó kollégáink a tapasztalatok tükrében több iskolai osztályban tartanak problémamegoldást, konfliktuskezelést, bizalom- és empátiamélyítést, kooperáció és csapatépítést elősegítő csoportfoglalkozásokat.

 

A tapasztalatok, a visszacsatolások pozitívak. Az érintett közösségekben, kortárs kapcsolatokban jellemzően kezdetét veheti egy hosszabb, folyamatba ágyazott, változás irányába mutató fejlődés.

 

Bízunk benne, hogy a játékterápiás elemeket is integráló folyamat eredményeképpen, elősegítve az iskolarendszer pedagógiai munkáját, a prevenció felé nyitva sikerül megelőznünk a komolyabb gyermekkori traumákat, sérüléseket!

 

Bencsik Zsolt

intézményvezető, HÍD

Megosztom a cikket