Vasárnap Budakeszin a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

 

Május 1-jén, vasárnap a Városi Majális forgatagát követően 19 órától az Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium aulájában láthatja közönségünk Csíkszereda méltán híres táncegyüttesének legújabb előadását.

 

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes születése óta a “tűzcsiholó” szerepét vállalta magára, olyan küldetést választott,- mellyel, önbevallása szerint, igyekszik a magyarság önazonosságát erősíteni, “azt a köteléket, amely összetart, örökség és érték”. A társulat több mint három évtizedes munkája során nemcsak hagyományokat őriz és tart fent, de folyamatosan jelen van az egyetemes magyar kulturális életben.

 

A Magyaroké c. előadás a magyar népi (tánc)zene és tánc mélyebb rétegeiből merít a közönség számára. Az előadás során többnyire olyan táncokat láthatnak a nézők, amelyeket az őket éltető, akár más nemzetiségű közösségek is fontosnak tartottak és tartanak megnevezni magyarnak. A műsor időben és térben bebarangolja az egész Kárpát-medencét.

 

Zenei szerkesztő: Kelemen László, Rendező-koreográfusok: Szűcs Gábor és Fundák Kristóf, Alkotótársak: Szűcsné Urbán Mária és Fundák Kaszai Lili. Művészeti vezető, igazgató András Mihály.

 

A táncosok tolmácsolásában a társulat tartalmas és szórakoztató időtöltést ígér a hiteles színvonalas népzenét és néptáncot kedvelő nézőknek.

 

Az előadásra jegyek válthatók az Erkel Ferenc Művelődési Központ irodájában, a Budakeszi Polgármesteri Hivatalban, valamint a Széchenyi István Általános Iskolában.

 

Felnőttjegy: 1500 Ft, diákjegy: 600 Ft

Megosztom a cikket