Hájas batyu

Városkarácsonyi hétvége süteménysütő verseny felnőttek kategória III. helyezettje Hullár Gáborné Hájas batyuja.

 

 

Hozzávalók:

70 dkg liszt

1 nagy pohár tejföl

1 dl fehérbor  vagy 1 ek. ecet

csipet só

csipet cukor

 

Mindezt összedolgozzuk és kinyújtjuk. 40 dkg disznóhájat ledarálunk és 20 dkg liszttel összedolgozzuk. Ezt a lisztes hájat egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük. Kétszer hajtogatjuk, nyújtjuk és legalább egy éjszakát pihentetjük.

Másnap kinyújtjuk, forró késsel kockákat vágunk. Cukrozott citromos darált dióval vagy lekvárral töltjük meg, választott formára hajtjuk a kockát. Aranysárgára sütjük, forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Megosztom a cikket