Hájas batyu
Városkarácsonyi hétvége süteménysütő verseny felnőttek kategória III. helyezettje Hullár Gáborné Hájas batyuja.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 nagy pohár tejföl
1 dl fehérbor vagy 1 ek. ecet
csipet só
csipet cukor
Mindezt összedolgozzuk és kinyújtjuk. 40 dkg disznóhájat ledarálunk és 20 dkg liszttel összedolgozzuk. Ezt a lisztes hájat egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük. Kétszer hajtogatjuk, nyújtjuk és legalább egy éjszakát pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk, forró késsel kockákat vágunk. Cukrozott citromos darált dióval vagy lekvárral töltjük meg, választott formára hajtjuk a kockát. Aranysárgára sütjük, forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!