Gulyás: Augusztusban sem lesz fesztivál

A járványügyi helyzet elemzésével kezdett a kormány szerdán – kezdte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Magyarország egyike azoknak, amely a legsikeresebben kezelte a vírust, de ez csak részsiker, közeledik a második hullám, sok helyen már el is indult.

Itthon a helyzet stagnál, de a legtöbb környező országban a helyzet kézzelfoghatóan romlott. Szerbiát, Romániát, Koszovót, Albániát, Montenegrót emelte ki, ahol jelentősen ugrott a friss fertőzöttek száma. Nyugat-Európában is romlik a helyzet, Svédországban, Egyesült Királyságban, Olaszországban is nőttek az esetszámok. A jó hír, hogy Horvátországban is nőtt az esetszám sokáig, ám az elmúlt 9 napban csökkent.

Ebből az következik, hogy a jelenlegi keretek között tudjuk tartani a fertőzésszámok stagnálását itthon, az operatív törzs véleménye alapján a kormány úgy ítéli meg, a szabályváltoztatás kockázatos lenne. A cél, hogy szeptember 1-el megfékezzék a járvány második hullámát, és el tudják kezdeni a tanévet.

A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat augusztus 15 után fenntartják. A védekezés csak akkor eredményes, ha az emberek többsége betartja a szabályokat, a maszkviselés és védőtávolság megtartása fontos.

A zenészek garázskoncerteket tarthatnak, a felvételeket közzéteszik – jelentette be még Gulyás.

https://mfor.hu/cikkek/makro/most-jonnek-az-ujabb-szigoritasok-eloben-a-kormanyinfo.html

Kormányinfó (2020. július 30.)

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. július 30., csütörtök

Megosztom a cikket