Gombás korhelyleves

A farsangi mulatságokat gazdagon terített asztalok jellemzik: sok a különféle húsokból készített leves is.

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt hús
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg gomba
  • egy fej vöröshagyma
  • egy csokor petrezselyem
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • pirospaprika

Elkészítés:

1. A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával megszórjuk.

2. Hozzáadjuk a savanyú káposztát.

3. Erre aztán annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzzük.

4. Közben a vékonyra szeletelt gombát kevés olajban megpirítjuk, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.

5. A pirított gombát a káposztához keverjük, felengedjük, és felforraljuk.

6. Világos rántást készítünk, ezzel a levest besűrítjük.

7. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, valamint a tejfölt, és még 2-3 percig forraljuk.

Forrás: www.nagyutazas.hu

 

Megosztom a cikket