Gombás korhelyleves

A farsangi mulatságokat gazdagon terített asztalok jellemzik: sok a különféle húsokbólkészített leves is.

 

Hozzávalók:

25 dkg füstölt hús

10 dkg füstölt kolbász

40 dkg savanyú káposzta

10 dkg gomba

egy fej vöröshagyma

egy csokor petrezselyem

4 dkg liszt

2 dl tejföl

2-3 evőkanál olaj

őrölt bors

pirospaprika

 

Elkészítés:

1. A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával megszórjuk.

2. Hozzáadjuk a savanyú káposztát.

3. Erre aztán annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzzük.

4. Közben a vékonyra szeletelt gombát kevés olajban megpirítjuk, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.

5. A pirított gombát a káposztához keverjük, felengedjük, és felforraljuk.

6. Világos rántást készítünk, ezzel a levest besűrítjük.

7. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, valamint a tejfölt, és még 2-3 percig forraljuk.

 

Forrás: www.nagyutazas.hu


Megosztom a cikket