Gombás korhelyleves
A farsangi mulatságokat gazdagon terített asztalok jellemzik: sok a különféle húsokból készített leves is.
Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt hús
- 10 dkg füstölt kolbász
- 40 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg gomba
- egy fej vöröshagyma
- egy csokor petrezselyem
- 4 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 2-3 evőkanál olaj
- őrölt bors
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
1. A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával megszórjuk.
2. Hozzáadjuk a savanyú káposztát.
3. Erre aztán annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzzük.
4. Közben a vékonyra szeletelt gombát kevés olajban megpirítjuk, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
5. A pirított gombát a káposztához keverjük, felengedjük, és felforraljuk.
6. Világos rántást készítünk, ezzel a levest besűrítjük.
7. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, valamint a tejfölt, és még 2-3 percig forraljuk.
Forrás: www.nagyutazas.hu