FONTOS! – Közlekedési korlátozások Budakeszin a sörfesztivál idején

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a 2021. június 18–19-én harmadik alkalommal megrendezendő Budakörnyéki Sörfesztiválra tekintettel Budakeszi területén több közúti útlezárásra és forgalomterelésre kell számítaniuk.
 
A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében a Fő utcának a Temető utca–Erkel utca közötti szakasza a gépjárműforgalom számára – az autóbuszok kivételével – teljes hosszában, mindkét forgalmi sáv tekintetében le lesz zárva 2021. június 18-án (péntek) 16:00 órától 2021. június 19-én (szombat) 02:00 óráig, valamint 2021. június 19-én (szombat) 08:00 órától 2021. június 20-án (vasárnap) 02:00 óráig. A lezárás alatt a Fő utcán csak a menetrend szerinti buszjáratok közlekednek majd.
 
A Fő utca teljes lezárása alatti időszakban kijelölt terelőút a Temető utca–Márity László utca–Erkel utca útvonal. Ezzel összefüggésben, a Fő utca lezárása alatt az Erkel utcának a Fő utca–Márity László utca közötti szakaszán (mindkét forgalmi irányban) tilos lesz a gépjárművel megállni! A forgalomirányítást a Rendőrség és a Közterület-felügyelet végzi a Polgárőrség segítségével.
 
A korábbi hasonló városi rendezvényekkel ellentétben – a jelenleg hatályos, a pandémiás helyzet speciális jogszabályi előírásainak való megfelelés céljából a Fő téri parkban lévő fesztivál rendezvény helyszínét ideiglenes kerítéssel határoljuk körbe. Az elkerített terület a Fő téri parkban a Fő utca 77–117. szám közé esik.
 
A kerítés nyomvonala a Fő utca páros oldalán, a park közút felé eső sövénysoránál lesz. A Fő utca páratlan oldalán a kerítés nyomvonala, a fenti ingatlanok előtti járda szervizút felőli oldala lesz, azaz ezen az útszakaszon csak a járdán lesz lehetséges a gyalogos közlekedés. A körülkerített rendezvényhelyszínre bejutni csak a területen lévő ellenőrző kapuknál lesz lehetséges az Erkel utca felől, illetve a Fő tér felől.
A rendezvényre belépés, továbbá az ott tartózkodás szabályai előzetesen a közösségi médiában és a helyben szokásos módon fogjuk hirdetni, valamint a rendezvény teljes ideje alatt a helyszínen is megismerhetőek lesznek.
 
A Fő utca (felső) szervizút Erkel utca–Kossuth utca közötti szakasza ideiglenesen le lesz zárva a rendezvénnyel kapcsolatos logisztikai és más egyéb háttér-tevékenységek miatt, 2021. június 17-én (csütörtök) 00:00 órától 2021. június 20-án (vasárnap) 10:00 óráig. Ezen időszakban, az ideiglenes fogalomkorlátozással érintett útszakaszon gépjárművel sem közlekedni, semparkolni nem lehet. Javasoljuk, hogy az ideiglenes forgalomkorlátozással érintett időszak alatt gépjárműveket – annak használata esetén – a közelben lévő Erkel utcai parkolóban, vagy a lezárt útszakaszon kívül eső utcákban szíveskedjenek elhelyezni.
 
A Fő utca (Erkel utca–Rózsa köz közötti szakasz) páros oldalán, valamint (a Kossuth utca–Temető utca közötti szakasz) páratlan oldalán lakók a Fő utcai teljes útlezárások időszakában gépjárművel – lakcímük hivatalos okmánnyal történő igazolása mellett – csak az ingatlanukig közlekedhetnek! Javasoljuk, hogy az ideiglenes forgalomkorlátozással érintett időszakok alatt az esetleges problémák elkerülése érdekében gépjárműveiket – annak használata esetén – a lakhelyükhöz közel eső, de a lezárt útszakaszon kívül eső utcákban szíveskedjenek elhelyezni.
 
„Zsákutca” lesz a Kossuth utca Fő utca–Erdő utca közötti szakasza, melyet az Erkel Ferenc Művelődési Központ parkolójának vonalában zárjuk le 2021. június 18-án (péntek) 16:00 órától 2021. június 19-én (szombat) 02:00 óráig, valamint 2021. június 19-én (szombat) 08:00 órától 2021. június 20-án (vasárnap) 02:00 óráig. Felhívjuk a Kossuth utca Fő utca–Erdő utca közötti szakaszán lakók figyelmét, hogy a fenti időszakban gépjárművel csak az Erdő utca felé tudnak közlekedni.
 
Szintén „zsákutca” lesz a Rózsa köz, melyet a Fő utca vonalában zárjuk le 2021. június 18-án (péntek) 16:00 órától 2021. június 19-én (szombat) 02:00 óráig, valamint 2021. június 19-én (szombat) 08:00 órától 2021. június 20-án (vasárnap) 02:00 óráig. Felhívjuk a Rózsa közben lakók figyelmét, hogy a fenti időszakban gépjárművel csak az Erdő utca felé tudnak közlekedni.
 
A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében le lesz zárva továbbá:
• a Fő utca Angyal Patika felett lévő időtartamos parkoló 2021. június 17-én (csütörtök) 00:00 órától 2021. június 20-án (vasárnap) 02:00 óráig,
• a Fő utca Postai parkoló (Páty) felé eső oldalának parkoló öble 2021. június 17-én (csütörtök) 00:00 órától 2021. június 20-án (vasárnap) 02:00 óráig,
• a Fő utca Postai parkoló postaépület felőli oldalának parkoló öble 2021. június 17-én (csütörtök) 24:00 órától 2021. június 20-án (vasárnap) 02:00 óráig,
• az Erkel Ferenc Művelődési Központ parkolója, továbbá a Kossuth utcában a művelődési központ oldalán lévő parkoló be/kijárat és a „Megállni tilos” tábla közötti 3 db gépjármű parkolóhely 2021. június 17-én (csütörtök) 18:00 órától 2021. június 20-án (vasárnap) 02:00 óráig.
 
TOVÁBBI FONTOS INFORMÁCIÓK
Az ideiglenes lezárással érintett Fő utcai útszakaszon az üzletek, éttermek gyalogosan, vagy autóbusszal közelíthetők meg.
A Fő utca rendezvénnyel kapcsolatos lezárási ideje alatt, a Széchenyi utcába a Temető utca felől nem lehet majd gépjárművel behajtani. Továbbá, a Knáb János utcában is számítani lehet – a Temető utca irányából az esetlegesen kialakuló forgalmi torlódások miatt – időszakos behajtási korlátozásokra.
 
Kérjük, hogy gépjárművel való közlekedésük során a kijelölt terelőútvonalat vegyék igénybe, és ne a különböző digitális térképes applikációk által megadott útvonalakat, figyelemmel arra, hogy az érintett mellékutak elsősorban parkolásra lettek tervezve, így a közlekedésükben az úgynevezett „menekülő útvonalak” sok esetben nem megkönnyítik utazásukat, hanem fennakadásokat okozhatnak.
 
A forgalomkorlátozások a rendezvény zavartalan lebonyolítása és a várhatóan nagyszámú résztvevő biztonsága érdekében történnek, ezért szíves együttműködésüket kérjük, és megértésüket köszönjük.
 
 
Megosztom a cikket