Finisben a csatornaprojekt

Végéhez közeledik szennyvízelvezetési és szennyvíz-tisztítási projekt Budakeszin. Városunkban ez idő alatt megépült több mint 20 kilométernyi új szennyvízvezeték, valamint gazdagodtunk egy új szennyvíztisztító teleppel is, amely már a legszigorúbb környezetvédelmi elvárásoknak is megfelel majd.

 

 

A szennyvíztisztító működéséről egyelőre csak jövő időben beszélhetünk, azonban néhány napja már megkezdődött az átadáshoz szükséges próbaüzem, amely várhatóan szeptember végén zárul. Ezt követően kizárólag az új telep fogadja és tisztítja majd a város szennyvizét, méghozzá modern membrán technológia segítségével.  A lakosság ebből az átállásból előreláthatólag semmit sem fog érzékelni.

Annak érdekében, hogy a még előttünk álló munkafolyamatokról minden érintett lakos részletes tájékoztatást kapjon, Budakeszi Önkormányzata május 18-án, hétfőn 18 órakor lakossági fórumot szervez az Erkel Ferenc Művelődési Központban. Az előadás elsődleges témája a házi bekötések ügyintézése lesz: megtudhatják, hogy pontosan mikor és mit kell tenni annak érdekében, hogy az ingatlan csatlakozzon az új szennyvízhálózatra. A fórum pontos időpontjáról többek között szórólapon fogjuk értesíteni az érintett utcák lakóit.

Előttünk áll még a csatornázott területek közútjainak végleges helyreállítása is: az ideiglenes útburkolatot az elkövetkezendő két hónapban folyamatosan cseréli a kivitelező a végleges, az eredeti állapotnak megfelelő fedésre. Minderre azért van, illetve volt szükség, mert az árkokba visszatemetett földnek több hónapon keresztül tömörödnie kellett, hogy a későbbiekben a beszakadás veszélye ne álljon fenn, addig is az ideiglenes burkolat biztosította a járhatóságot. A közlekedési nehézségekkel, kellemetlenségekkel kapcsolatban tanúsított türelmüket, megértésüket ezúton is köszönjük!

Azok számára, akik szeretnének közelebbről is megismerkedni a szennyvízkezelés folyamatával, Budakeszi Város Önkormányzata – a Te szedd! elnevezésű országos hulladékgyűjtési akcióhoz időzítve – nyílt napot szervez május 15-én. Az érdeklődők ezen a pénteki napon megtekinthetik az új szennyvíztisztító telepet, szakértők segítségével betekintést nyerhetnek a szennyvíztisztítás folyamatába, valamint megismerkedhetnek a fontosabb műtárgyak, berendezések működésével.

 

Kérjük, használják ki ezt a lehetőséget, amelyről hamarosan további tájékoztatást nyújtunk Önöknek!

Megosztom a cikket