Fehér Bence kapja idén a Budakeszi Ifjúsági Díjat

Budakeszi Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy 2012-es évben a Budakeszi Ifjúsági Díjat Fehér Bencének adományozza.

 

Az ifjúsági díj alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 4/1999. (III. 1.) számú önkormányzati rendelet értelmében:

?A Budakeszi Ifjúsági Díj 35 éves korig adományozható annak a Budakeszi lakosú állampolgárnak vagy csoportnak, aki kimagasló közéleti tevékenységével és tanulmányi, sportbeli életvitelével Budakeszinek és korosztályának elismerését kiérdemli, és példájával követendő utat mutat kortársai számára. Az ifjúsági díjat minden év március 15-én rendezett ünnepélyen adjuk át. Évente egy díj adományozható. A díj odaítélését és átadását megelőző eljárást az előkészítő bizottság végezte, melynek tagjai az önkormányzati állandó bizottságok elnökei. A bizottság javaslatát a városban működő ifjúsági, társadalmi szervezetek, egyházi közösségek, iskolák, kisebbségi önkormányzatok és az állampolgárok széles körének véleményét figyelembe véve alakította ki.?

A javaslatok beérkezési határideje 2012. február 13., hétfő 16 óra volt.

Az előterjesztést az Elnökök Tanácsa megtárgyalta, és a képviselő-testület felé a Budakeszi Ifjúsági Díj kitüntetésre Fehér Bencét javasolta.

A képviselő-testület 2012. február 28-ai ülésén úgy határozott, hogy a ? Budakeszi Ifjúsági Díj? kitüntetést a 2012. évben Fehér Bence részére adományozza.

Budakeszi Város Képviselő-testülete felkérte a polgármestert a kitüntetés átadására, melyre 2012. 03. 14-én kerül sor az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

 

A díjátadásról részlesebben itt olvashat.

Megosztom a cikket