?Ezek a képek a lelkem kivetülései?

Fehér Irén, Budakeszin élő festőművész kiállítását nézhetjük meg Budapesten a Hotel Mercure Museumban. Az érdeklődők november 30-áig tekinthetik meg a kiállítást.

 

 

Fehér Irén festőművész Gyöngyöshalászon született, 1984 óta lakik Budakeszin. Két éve készül erre a kiállításra, mindig új anyagot állít ki. ?A képeimben belülről építkezem. Mindig törekedtem arra, hogy műveim magamból, ne kívülről legyenek. Ezek a képek teljesen belülről jönnek? ? vallotta. Már gyerekkorában is gazdag fantáziája volt, most is érzékeny a mögöttes dolgokra: hogyan működik a 3 D-n túli szellemi vezetés, és mi dolgunk, mi mit keresünk a világban? ?Mindig a lélek szelleme adja meg nekem, mit fogok kiállítani? ? nyilatkozta a művésznő.

A kiállításon a világhírű Csillagszemű táncegyüttes táncosai mutatták be hangulatos táncukat.

 

A kiállítást Ghyczy György festőművész nyitotta meg: Ha végignézzük a kiállítást, akkor megismerjük, nem kell egy szót sem szólnunk. Fehér Irénnek érdekes művészi érdeklődése van (ruhatervezés-kivitelezés, nemezelés), a 90-es évek elején ?rákapott? a festészetre. ?Mára egy nagyon érett, világos gondolkozású, kitűnő művész lett belőle? ? hangzott Ghyczy György dicsérete. ?Egyértelműen emocionális művész, szinte minden képén erős érzelmi töltés vehető észre. Ösztönösség, belülről jövő természetesség jellemzi. Képeit ugyanakkor ? az ösztönösség mellett ? alaposan meg is tervezi. Hajszálvékony színrétegek egymásra építése, ahol a háttérbe szorul a megfestett figura (A kék születése). Egészen finom, különleges attitűd figyelhető meg benne. (?) Az is megfigyelhető, hogy modelljei közeli kapcsolatban vannak a művésszel. Nem hagyományos módon módokkal teremt feszültséget, az egyensúlyt, hanem egész kicsi tónuskülönbséggel hatnak képei. (?) Szinte Gulácsy-szerű varázslatos világot épített fel? ?  jellemezte Fehér Irén művészetét Ghyczy György.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket