?Ez egy olyan kezdeményezés, aminek mindenki örül? ? Védjük meg a rezsicsökkentést!

Az újonnan létrehozott Pest megyei 2. sz. választókerületben, Budaörsön nagygyűlést tartottak megvédendő a kormány rezsicsökkentő politikáját. Pest megyében, a 2. sz. választókerületben 24 ezren csatlakoztak az aláíráshoz ? jelentette be Csenger-Zalán Zsolt, országgyűlési képviselő. Országosan 2,2 millió ember írta alá ezt az aláírásgyűjtő ívet.

 

 

Zsigó Róbert, országgyűlési képviselő, a Fidesz szóvivője elmondta: ez az összejövetel a 100 hasonló fórum egyike. A legfőbb célja: megköszönni az embereknek az aláírásukat, illetve tájékoztatni szeretnék a résztvevőket, mit tettek, mik a terveik. Hosszú évek után az első január, ami nem áremeléssel kezdődött, különösen, ami a közüzemi díjakat illeti. Év végére 20%-kal olcsóbb lesz Magyarországon a gáz, villany és távfűtés díja!

Az egész intézkedéssorozatnak az a fő hozadéka, hogy két százalék alatt van hazánkban az infláció, 5,2%-os a nyugdíjak növekedése. Lényeges dolog az is, hogy megerősödtek a fogyasztóvédelmi hatóságok, s ma már törvény rendelkezik: a helytelen számla kiállítójának 10 000 Ft kötbért kell fizetnie.

Egy kérdésre válaszolva: a szóvivő legfontosabb feladata az emberek tájékoztatása a közélet eseményeiről. Másodszor: az ellenzéki megszólalásokra való reagálás, főleg, ha ezek nem igazak, nem hitelesek. Főleg sajtótájékoztatóval és sajtóközleményekkel kommunikálunk. ?Gyorsnak és hitelesnek kell lennünk.?

Csenger-Zalán Zsolt az országgyűlés őszi programjáról tájékoztatott. Ha megszavazzák a törvényeket a rezsicsökkentésről, 20%-kal lesz olcsóbb az élet. Egy átlagos magyar családnak évi 100 E Ft megtakarítást jelent mindez. (Úgy gondoljuk, ezt lekicsinyelni: nehezen magyarázható felfogás! ? A Szerk.)

Várható, hogy az ellenzék támadni fogja az újabb rezsicsökkentést, Brüsszel sem fog megdicsérni bennünket. A közmű cégek nagy részét átjátszották külföldi tulajdonba a korábbi szocialista kormányok, nyilvánvaló az érdeksérelem. A multik hazai szekértolói (pl. Bajnai Gordon, a bankárkormányok egyéb tagjai), mindent megtesznek azért, hogy ezeket az intézkedéseket ?visszacsinálják?. Ezért is fontos, hogy magunk mögött tudhatjuk ennek a majd? két és félmillió lakosnak az aláírását.

Török István, a budaörsi Fidesz elnöke megköszönte az önkéntesek áldozatos munkáját, akik rengeteget tettek azért, hogy csak Budaörsön több ezren aláírták az íveket. Az emberekhez könnyen eljutott a kormány szándéka, így nagyon segítőek és készségesek voltak.

Jelen volt a rendezvényen dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, városunk polgármestere is. Elmondta: nagyon sok fontos dolog hangzott el a fórumon. Például: létezik egy ingyenes panaszvonal (06 80 205 386), ahol az emberek reklamálhatnak a nem megfelelően kiállított közüzemi számlák ügyében. Szó volt az alapvető élelmiszerek árának csökkentéséről, amit lehet áfa csökkentéssel is megoldani.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket