Hová tűntek a polgárőr autók?

Tudjuk, hogy a polgárőrök elsőrendű feladata a város közbiztonságának biztosítása. Probléma esetén nagyon fontos a gyorsaság, ezért is használnak autót a polgárőrök a kiszállások esetén. Most ezek az autók eltűntek. Utána jártunk a dolognak.

 

?Szervezetünk azért alakult meg, hogy városunk javait óvja, a lakosság nyugalmát biztosítsa, a bűncselekményeket megelőzze, ezért minél több időt töltünk a közterületeken? ? nyilatkozta Farkas Dániel, a Budakeszi Városi Polgárőrség KHsz. elnöke.

 

A kék színű matricával ellátott fehér polgárőr autók ? melyek a városházával szemközti parkolóban álltak ? bűnmegelőzési célt is szolgáltak. Pl.: a Fő úton autózók a polgárőr autók láttán akaratlanul is lassítottak.

 

Mára ezek az autók eltűntek. Az okokról Karvaly Nándort kérdeztük.

?A Budakeszi Német Önkormányzat elnökének nyomására kellett a polgárőr autókat a városházával szemközt lévő parkolóból eltávolítanunk. Most az irodától messzi, a Nagy Sándor József Gimnáziumnál parkolunk ? nyilatkozta Karvaly Nándor. Sajnos az autóknak az irodától való távolsága ezáltal megnövekedett, így a gyors segítségnyújtás ellehetetlenült.

 

A polgárőr szövetség érthetetlenül áll a kiűzetés előtt és remélik, hogy a megnövekedett reakcióidő miatt nem történik komoly baj a lakossággal.

 

Schrotti János, a Német Önkormányzat elnöke úgy nyilatkozott, hogy a polgárőr autót autómentő vitte el, mert nem tudták beindítani többszöri helyszíni szerelés ellenére.

 

Ismét megkérdeztük Karvaly Nándort, aki tájékoztatta lapunkat, hogy a két autó közül egyet kellett korábban megjavítani. Jelen pillanatban kifogástalan állapotban vannak az autók és mégsem állhatnak a parkolóban.

 

“Nem értem az Elnök úr észrevételeit, mert a Családi Napon láthatta mindkét autót szolgálatban. Egyébként a terepjáró nappal városunk külterületein teljesít szolgálatot elriasztva a szőlődézsmálókat és a fémgyűjtőket. A másik rendelkezésére áll a szolgálatra jelentkező polgárőröknek, valamint sürgős esetben a közterület-felügyelőknek és természetesen a rendőröknek” ? válaszolta Karvaly Nándor.

Megosztom a cikket