Ételfőző verseny

Nagymamák, anyukák, konyhatündér apukák, baráti társaságok, gyermekek figyelem!
 
2021. augusztus 21-re (szombat)
Budakeszi Város Önkormányzata
a XXVI. Családi Nap Fesztivál keretében ételfőző versenyt hirdet.
 
Nevezési kategóriák:
  1. Pörköltek, paprikások, tokányok (az ételhez illő és jól megválasztott köreteket a zsűri pluszként értékeli)
  2. Összetett, különleges levesek (pl. gulyásleves, babgulyás, palócleves, gombócleves, halászlé stb.)
  3. Káposztás ételek (pl. székely, töltött, stb.)
  4. Egyéb, szabadtűzön készült ételek, kreációk (pl. slambuc vagy más tészták, vegetáriánus ételek, grillek, stb.)
  5. Profi a csapatban! (A csapatban legalább egy fő szakács végzettséggel rendelkezik és/vagy a vendéglátás területén dolgozik.)
 
A jelentkező csapatok kb. 20-25 fő részére ízletes bográcsos vagy szabadtűzön elkészített ételt főznek, a tűzifa kivételével minden hozzávalót maguk biztosítanak.
 
Nevezés módja:
Az ételfőző versenyre bárki jelentkezhet, gyermekek, felnőttek, családok, baráti társaságok, civil szervezetek és vállalkozások egyaránt jelentkezhetnek.
 
 
Meg kell jelölni a csapat fantázianevét, a főszakács nevét, az elkészítendő étel nevét, el kell küldeni a választott kategóriát és az étel receptjét.
Nevezési díj csapatonként 3.000 Ft, melyet a nevezési határidőig 2021. augusztus 13. péntek 10 óráig kérünk befizetni átutalással az önkormányzat 11742348-15390022-00000000 OTP bankszámlaszámára.
A közleményben kérjük feltüntetni: ételfőző verseny 2021. A nevezési díj befizetésének elmulasztásával a csapat az ételfőző versenyen nem vehet részt!
Díjazás:
Az ételeket szakmai zsűri értékeli és díjazza. A verseny abszolút győztese nyeri el Józsa Lajos nemzetközi szinten elismert, Budakeszin élő szobrászművész alkotását, a vándordíjat. Ezt a vándordíjat az nyerheti el véglegesen, aki három alkalommal abszolút győztes lesz.
Minden kategória első három helyezettje oklevelet, ajándékcsomagot és érmet kap. A gyermek-csapatok különdíjban részesülnek. Minden kategóriában az első helyezett receptjét közzétesszük a Budakeszi Hírmondó 2021. szeptemberi számában.
Nevezési határidő: 2021. augusztus 13. 10 óra
A csapatok egy kategórián belül egy étellel indulhatnak. A verseny napján a hivatalos kezdési időpont 07:30. Ezen időpontot megelőzően a csapatok elfoglalhatják helyüket, előkészülhetnek, de a főzést nem kezdhetik meg. A főzés helyét a helyszínen, a szervezők jelölik ki.
Főzzön Ön is!
Megosztom a cikket