Esély a biztonságosabb gyalogos átkelésre

Határozat-tervezet készült a képviselő-testület számára az Árpád fejedelem téri általános iskolába járó gyermekek és a gyalogosok biztonságos átkelése érdekében.

Dr. Győri Ottilia polgármester és a körzet önkormányzati képviselője, Bakács Bernadett, kérésére a Polgármesteri Hivatal műszaki csoportja, a BVV Kft. és a Közterület-felügyelet közösen készítette elő a dokumentumot a következő, decemberi képviselő-testületi ülésre.

Az előterjesztés komplexen tartalmazza a már meglévő Márity László-, illetve Konth Miklós utcai gyalogátkelőhely „büntető lámpás” kialakítását, valamint a Márity László és Arany János utcai kiemelt térköves gyalogátkelő kialakításának tervezését és kivitelezését.

Az előterjesztés elfogadása és a beruházás megvalósulása esetén a két gyalogátkelő egyszerre lát majd el biztonsági és forgalomlassító szerepet. A büntető lámpa, egy szenzor segítségével a gyorshajtás esetén pirosra vált, míg a kiemelt gyalogátkelő, egy épített “fekvőrendőr” szerepet is ellát.

Ezek a fejlesztések nagyban hozzájárulhatnak a biztonságosabb gyalogos átkeléshez és a forgalom lassításához egyaránt. A hasonló forgalomtechnikai megoldások már beváltak Zsámbékon is. (Fotó: Horváth László – FB)

Megosztom a cikket