A Magyar Zene Háza lett a legjobb európai középület

A legjobb nemzetközi középület díjat is elnyerte a Liget Budapest projekt részeként megvalósuló Magyar Zene Háza az Európa legjobb középülete díj után. Az elismerést a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai versenye, az International Property Awards ez évi londoni gáláján adták át.

A Néprajzi Múzeum tavalyi elismerése után a Magyar Zene Háza elismerése azt jelenti, hogy a Városligetben immár két olyan intézmény épül, amelyeket a világ legjobbjai között tart számon a szakma: erre minden magyar büszke lehet. Ez is visszaigazolja, hogy a Liget Budapest projekt, Európa legnagyobb kulturális városfejlesztése nemcsak a Városligetre lesz rendkívül pozitív hatással, hanem Budapest és Magyarország nemzetközi megítélését is új szintre emeli majd – mondta el az elismerés kapcsán Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója. A szakember hangsúlyozta: a japán Sou Fujimoto tervezte épület Budapest egyik új ikonikus pontjává válhat, a zenei intézménynek is fontos szerepe lesz abban, hogy a családi programok és a kulturális élet egyik új központja, a város pezsgő találkozóhelye legyen a Városliget.

Stuart Shield, az International Property Awards elnöke a díjátadón kiemelte: a Liget Budapest projekt óriási lehetőség a magyar főváros számára, hiszen a világon nagyon ritka, hogy egy ország ma ilyen nagyszabású kulturális városfejlesztésre vállalkozik. Az elnök szerint a sztárépítészek, a Sou Fujimoto jegyezte Magyar Zene Háza és a SANAA által tervezett Új Nemzeti Galéria Magyarországot nemzetközi reflektorfénybe helyezhetik.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/a-magyar-zene-haza-lett-a-legjobb-europai-kozepulet-7554401/

Megosztom a cikket