Erősödő kapcsolat

A németországi Wewelsburgban 2015. júniusában ismét megrendezték 10 nemzet részvételével azt az ifjúsági találkozót, amely a békéről, a nemzetek békés egymás mellett éléséről, illetve a résztvevő nemzetek néptáncáról szólt. Magyarországot, ezen belül is Budakeszit a Bojtár Népzenei Egyesület képviselte. Az esemény kapcsán Budakeszi Város Önkormányzata, Budakeszi Város Német Önkormányzata és a Budakeszi Szépítő Egyesület 6 fős delegációja két napos látogatást tett Delbrück-Westenholz testvérvárosunkban.

 

A küldöttség tagjai voltak dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony, Páczi Erzsébet bizottsági elnök asszony, Hidas Mátyás, Aszt János, Jóna Gyula és Schrotti János.

Első nap a westenholzi Heimatverein vezetősége és a helyi Volksbank igazgatója mutatta be a település legutóbbi fejlesztéseit és látnivalóit, majd helyi vállalkozóknál tettünk látogatást. Este a Heimatverein egyesület vacsoravendégei voltunk, ahol ajándékkal köszöntük meg vendégszeretetüket, hiszen két napig az egyesület vendégei voltunk.

A második napon Werner Peitz, Delbrück-Westenholz polgármestere fogadta a delegációt hivatalában. Ez alkalommal lehetőség nyílt a két polgármester számára városaik kölcsönös bemutatására. dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony pedig a Delbrücki Aranykönyvben a látogatásunk emlékére készült díszes oldalt ünnepélyesen aláírta.

A találkozón szóba került városaink közelgő 20 éves testvérvárosi jubileumi ünnepségsorozatának előkészítése és Peitz úr 2016-os budakeszi látogatása is.

Este a delbrücki Stadthalle-ban megtekintettük a 10 nemzet táncosainak gálaműsorát. Büszkeség töltött el bennünket a nemzetek sorában a Bojtár együttes színvonalas előadását látva.

A két napos találkozó fontos esemény volt mind a két város, mind a két egyesület meglévő és hosszú távú kapcsolatának megerősítésében, elmélyítésében.

 

 

Hidas Mátyás

a Szépítő Egyesület elnöke

Megosztom a cikket