Városi Gyermeknap a Mamutfenyőknél

Rengeteg program várta idén is ismét a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A programok a Futakeszire való regisztrálással és bemelegítéssel kezdődtek…

 

A Futakeszi idén a Mamutfenyők bejáratától, a Mamuthídtól indult. Új útvonalon Mamuthídtól a Fenyő utcán át, és a Tündérkert mellett vissza a Mamutfenyőkhöz.

A Törökbálinti Majorett csoport és thai vendégművészek fellépése után a Kaláka együttes “Háromszékláb” című koncertje következett. A koncert után további művészeti csoportok bemutatóira került sor. Fellépett a SZIA Gyöngyharmat Táncegyüttese, a Kiss Zenede AMI növendékei és az Országos Baranta Szövetség tagjai.

 

A hagyományos, közönség kedvenc Vakkantó SE Kutyaiskola bemutatója után a Kompánia Színházi Társulat zenészei, Lackfi János Paradicsomleves betűtésztával című kötetének megzenésített verseit adták elő.

 

Színpadon ismét művészeti csoportok következtek a Rúzs Tánciskola növendékei és a Mezei Mária AMI indiai tánccsoportja.

Idén első alkalommal “Ahogy én látom a gyermeknapot” címmel rajzversenyt hirdettünk óvodásoknak, kisiskolásoknak. A pályázatra érkezett rajzokat szakmai zsűri bírálta, melynek elnöke Gábor Emese képzőművész volt. Az első helyezett, Varga Emma, a SZIA 2/b osztályos tanulója lett. A díjnyertes rajz a 2016-os gyermeknap emblémája lesz.

10.00 órától színpad melletti programokkal vártuk az érdeklődőket. Bemutatkozott az  EFMK Tökmag játszóháza, a Keszi Íjászok, a Budakeszi Ifjúsági Klub, a HÍD Családsegítő Szolgálat játszóháza, a Budakeszi Bölcsőde játszóháza, a “Zöld” BVV Kft. “Ültetés másképp” címmel, a Cini-cini Családi Napközi játszóháza, a Helytörténeti Gyűjtemény és Tájház kiállítása és kézműves foglalkozása, a Nagy Gáspár Városi Könyvtár könyvvásárral és kvíz kérdésekkel, a Viadal SE-Virágvölgy Síiskola ügyességi akadálypályákkal, az ABC Autósiskola, a Helen-Doron Angol Nyelviskola, és a MÁV Vitorlázó Egyesület.

 

 

Újdonság volt az idei évben a Vidámpark a Fenyő utca és az Úrbéres utca találkozásánál, mely egész hétvégén várta a közönséget.

A Nádas-réten 17 órakor kezdődött a hagyományos, idén negyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Lovaspóló Kupa a La Ballena Egyesület rendezésében.

Szervezők: Budakeszi Város Önkormányzata, Erkel Ferenc Művelődési Központ, La Ballena Egyesület, Széchenyi István Általános Iskola, együttműködve a Budakeszi Hírmondóval és a Buda Környéki Televízióval.

Támogatóink: ABC Autósiskola, Andrész cukrászda, Angyal patika, Betűtészta Kiadó, BVV Kft., Budakeszi Vadaspark Kalandpark, Budai Gesztenyés étterem, Budakeszi Polgárőrség, Cini-cini Családi Napközi és Játszóház, Ergoline szolárium, Gyógyászai Segédeszköz Forgalmazó, GP. Shop, Gräfl cukrászda, Kórósi vegytisztító, Mountain-Béka kerékpárbolt és szerviz, Nagykovácsi Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár, Opel Interát, Supi cipő, Stulwerk Kft., Pátyi Waldorf Iskola, Virágh Szabolcs.

Mind a szervezőknek, mind támogatóinknak köszönjük a segítségét és támogatását!

 

Nagy Mónika

EFMK

Fotógaléria itt.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket