Erkel Ferenc Kamarakórus jótékonysági koncertje

Budakeszi Erkel Ferenc Kamarakórus 2012. október 20-án jótékonysági koncertet adott a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium aulájában. A koncert célja: adományok gyűjtése az anyagi nehézségekkel küzdő Budakeszi Szépítőegylet javára. Ennek megfelelően a kamarakórus a hangversenyt Szépítőegylettel közösen rendezte meg.

 

 

A műsorközlő maga Farkas László karnagy volt. A bevezető hangulatos kórusművek után hallhattuk Mécs László költő klasszikus remekművét, a Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld címűt, amelyet nagy átéléssel két prohászkás diák, Kőrösi Ágoston és Schmotzer Kristóf adott adott elő.

 

 

 

 

 

 

A karnagy úr köszöntötte a közönség soraiban helyet foglaló Nagyné Starcz Teréziát, aki a hagyományőrző kórust alapította, és fenntartja lelkes munkájával ma is. Egyszer az jutott eszébe, úgy is mondhatjuk, fejébe vette, hogy ennek a kórusnak egy CD-lemezt kell készítenie. Ez meg is valósult. ?Egy, a CD-n szereplő kórusművel szeretnénk megköszönni Tercsinek az odaadó szervező és megtartó munkáját? ? fejezte be rögtönzött köszöntőjét Farkas László karnagy úr.

 

 

 

A műsor további zeneszámokkal fejeződött be, amelyben a kórus mellett közreműködött a Czövek Erna Zeneiskola egy zongoratanára, Fóris Szilárd zongoraművész és egy növendéke, Szirmai Boldizsár.

 

 

 

SZTM

 

 

 

A Buda Környéki Televízió felvétele a képre kétszer kattinva megtekinthető:

Megosztom a cikket