Érdemi közéleti viták várhatóak idén a Tranziton

Csütörtök este kezdődik Tihanyban az idei Tranzit rendezvénysorozat, amelyen ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond majd – értesült a Magyar Nemzet. A koronavírus-járvány miatt idén nem a megszokott Tranzit fesztivált, hanem egy szűkebb körű, közéleti témájú évadnyitót rendeznek, amelyen a kormányfő is előadást tart.

A rendezvény legérdekesebb eseményeit pedig élőben lehet majd követni a Facebookon. Hollik István a Tranzit programja kapcsán lapunknak elmondta: a közéletről, hazánk jövőjéről való vitatkozás viszi előre az országot.

A Tranziton idén számos érdekesnek ígérkező előadásra és politikai vitára kerül majd sor. Pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázik majd Ujhelyi Istvánnal, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) európai parlamenti képviselőjével család- és népesedésügyi kérdésekről. Ezt követően pedig Magyarország eredményeiről beszélget Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a szintén momentumos Hajnal Miklóssal.

A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, az MSZP képviselőjének fellépése zárja, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoznak majd. Szombaton Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő vitázik majd népjóléti kérdésekről, utánuk pedig Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő beszélget a Magyarországot érintő brüsszeli vitákról.

A nap záró csörtéje Merre tovább – nemzeti vagy nemzetközi ­Európa? címmel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között zajlik majd. Ezeket a vitákat mind élőben követhetik a Facebookon az érdeklődők.

https://hirklikk.hu/…/tihanyban-csap-ossze-a-korman…/368607/

Orbán Viktor is beszédet mond pénteken a TranzitonPénteken Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond az idén a…

Közzétette: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala – 2020. augusztus 25., kedd

Megosztom a cikket