Tehetségbarát önkormányzat-díjat kapott Budakeszi

A Tehetségbarát önkormányzat-díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A kitüntetést idén Budakeszi, Zalaegerszeg, Biatorbágy, Zirc, Kaposvár és Páty önkormányzata kapta. Budakeszit a díjátadón dr. Győri Ottilia polgármester és Bakács Bernadett tanácsnok képviselte.

Bonis Bona díjat kapott a budakeszi néptánc-pedagógus, Mózesné Kulánda Nikolett is. Gratulálunk!
Magyarország legfontosabb erőforrása az ember, ezért a tehetségek gyarapítása közös feladat – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát önkormányzat-díj átadóján.

Novák Katalin szerint a koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények vannak, sokan azt hiszik, most hátra lehet dőlni, mert elég a túlélés, de akiben tehetség, akarat és kitartás van, meglátja a rendkívüli helyzetben a lehetőséget, és akkor is dolgozik, amikor mások pihennek.

A tehetséges fiatalok, az őket felkaroló pedagógusok, a tehetség ügye mellé álló ismert emberek reményt adnak arra, hogy Magyarország képes a „kanyarban előzni” – fogalmazott az államtitkár. Novák Katalin elmondta: a Nemzeti Tehetség Programban évente több mint hárommilliárd forintból 350 ezer tehetséges fiatalt támogatnak.

Jövőre erre a célra 3,6 milliárd forintot fordítanak, az adójuk egy százalékát a programnak felajánló magyarok száma közelít a 300 ezerhez – emelte ki.

https://hirado.hu/…/novak-kozos-feladat-a-tehetseg-gyarapit…

Itt a felület és a pályázati felhívás:

https://tehetsegunk.hu/

Tehetségbarát Önkormányzat 2020

TEHETSÉGBARÁT ÖNKORMÁNYZAT díjat kaptunk! 🙂 A "Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért" díjátadó gálán ma a legkiválóbb tehetségsegítőket tüntették ki. Az elismerés azt jelenti, hogy Budakeszi példaértékű módon járul hozzá a tehetséges fiatalok felkutatásához, támogatásához, és hatékonyan együttműködik a tehetséggondozó szervezetekkel.

Közzétette: Győri Ottilia hivatalos oldala – 2020. augusztus 24., hétfő

 

Megosztom a cikket