Elkészült az Ételdoboz! Lehet feltölteni!

Sokan várták – A BVV Kft. elkészítette és kihelyezte a rászorulók számára segítséget nyújtó Ételdobozt, amelybe fogyasztható, ingyen elvihető élelmiszert, készételeket lehet elhelyezni a budakeszi rászorulók számára.

Dr. Győri Ottilia polgármester január 6-i FB posztjában így indította útjára a kezdeményezést: “Jó emberek élnek Budakeszin is!  Kenessey Edit felvetésére nálunk is elindul az ingyenes ételdoboz akció. Aki szeretne részt venni a rászorulók megsegítésében és a pazarló ételkidobás megszüntetésében az jelentkezzen.”

Első körben egy civil szervezet – amely országos Ételdoboz hálózatot üzemeltet – vállalta a kezdeményezés megvalósítását, koordinálását, de végül a polgármester a BVV Kft-t bízta meg a feladattal.

Az Ételdobozt – a korábbi terveknek megfelelően – a HÍD Szociális Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ Erdő utca 83. szám alatti (Generációk Háza) épülete élőtt helyezte el a BVV Kft.

FONTOS tudnivaló, hogy mindenki csak saját felelősségre fogyaszthatja a dobozból elvitt élelmet. Nagyon kérünk ugyanakkor mindenkit, aki valóban segíteni kíván a rászorulókon, csak még emberi fogyasztásra alkalmas, nem romlott élelmiszert helyezzen el a dobozban.

A dobozba bárki (magánszemély, vagy bolt, étterem, intézmény képviselője) tehet bele élelmiszert, de kérjük, hogy mindannyian törekedjünk a higiéniai alapkövetelmények betartására, megfelelően csomagolva kerüljenek a dobozba a szeretettel odahozott és elfogyasztásra szánt ételadományok.

Az Ételdoboz feltöltését, és a benne lévő, de már nem fogyasztható ételek kiürítését, a tároló tisztán tartását, takarítását a családsegítő munkatársai végzik majd napi rendszerességgel. Köszönjük, ha Önök, budakeszi lakosok is segítik a munkájukat az ételek gondos, megfelelően csomagolt elhelyezésével.

Az Ételdobozzal kapcsolatos információkkal, napi bejegyzésekkel, feltöltött fotókkal egymást is tájékoztathatjuk arról, hogy épp van-e friss felajánlás, tele van-e a doboz, vagy lehet vinni élelmet, van benne hely. Ezzel is segíthetjük a civil kezdeményezés sikerét, megfelelő működését. Kérjük, jelentkezzenek az Ételdoboz Budakeszin FB csoportba minél többen, hogy nyomon követhessék mindezt: https://www.facebook.com/groups/462378717734983/

Örömteli, hogy újabb lépést tehettünk, teszünk közösen a budakeszi rászorulók érdekében!

Megosztom a cikket