Együttműködő, erőszakmentes kommunikáció (EMK) a családban

Életünk minden területén megtapasztaljuk, hogy a szavak gyakran válnak félreértések forrásává. Egyre többen keressük a megoldást harmonikusabb és hatékonyabb emberi kapcsolatok kialakítására.

„Milyen csodálatos, hogy mindannyiunknak megadatott a lehetőség, hogy bármelyik pillanatban hozzákezdhetünk a világ szebbé tételéhez.”

Anna Frank

 

Budakeszi Családi Nap fesztivál 2014. augusztus 23-án, szombaton, délután 14 órai kezdettel.

Helyszín: Farkashegyi repülőtér ? önkormányzati busszal elérhető.

A regisztrált résztvevők sorsoláson vesznek részt, mely este 18 órakor lesz.

A főnyeremény: négyszemélyes családi wellness hétvége a Bánki-tónál.

További értékes nyeremények a résztvevőknek!

Életünk minden területén megtapasztaljuk, hogy a szavak gyakran válnak félreértések forrásává. Egyre többen keressük a megoldást harmonikusabb és hatékonyabb emberi kapcsolatok kialakítására. Dr. Marshall Rosenberg, az Együttműködő Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) modelljének kidolgozója, Mahatma Ghandit idézi, amikor azt mondja: ?a megszokott nem azonos a természetessel? ? megszokott kommunikációnk nem elégíti ki velünk született vágyunkat és természetes képességünket a szabad, őszinte, szeretetteljes emberi kapcsolatok kialakítására.

Hogyan válhat az emberi beszéd a kölcsönös elfogadás és együttműködés eszközéve?

Az EMK gyakorlata segítségünkre lehet abban, hogy konfliktusainkban és kudarcainkban megtaláljuk a kölcsönösen előrevivő megoldást. A modell értékét növeli, hogy olyan esetekben is hatékonyan működik, ha partnerünk nem vagy alig ismeri azt.

A családi napon a sátrunkba látogatóknak lehetősége nyílik arra, hogy egyéni élethelyzetével kapcsolatban is megtapasztalja saját felismerései felszabadító hatását, megtalálja a nehézségekből kivezető legkisebb lépést, hogy elinduljon a belső béke és a családi béke útján.

Játékosan zsiráfnyelvnek hívjuk ezt a kommunikációt. A kommunikációs készség és az érzelmi intelligencia fejlesztésén túl, a ?zsiráfnyelv? segít felismerni belső erőnket és adottságainkat, hogy azokat önmagunk és mások javára fordíthassuk.

A nyelv elsajátításában a tréner csapatunk által kidolgozott ÉLETKERÉK játék segíthet nekünk.

A kártya érzékletes, karakteres rajzokkal, színkódolással élvezetes családi játék lehetőséget teremt minden korosztálynak egészen 2-3 éves kortól, egyéni és csoportos keretek között iskolai, terápiás, sőt munkahelyi helyzetben.

Jónai Éva Hava, tanulás-módszertani kutató és az EMK nemzetközileg akkreditált trénere, Redő Júlia, Bende Rita és Buzna Kristóf EMK-trénerek.

honlap: www.emk.hu

ITT TALÁLKOZHATSZ VELÜNK:
Budakeszi Családi Nap Fesztivál – 2014 aug. 23. (szombat). Helyszín: Farkashegyi repülőtér

 

Megosztom a cikket