?Egy kicsit anyáskodva is kell bíráskodni?

A Magyar Atlétikai Szövetség idei tisztújító közgyűlésén a Magyar Atlétikáért bronz fokozatával ismerték el Breimann Erzsébet több évtizedes tanári, illetve versenybírói munkásságát.

 

A Nagy Sándor József Gimnázium testnevelő tanárnője elmondta: nagy örömet érzett a díj átvételekor, hiszen több évtizedes (sokszor hétvégéket is magában foglaló), szerteágazó tevékenységet jutalmaztak ezzel a díjjal.

Külön érdekesség a versenybírói munkássága. ?A TF elvégzésével versenybírói végzettségem is lett. Sokáig nem dolgoztam a területen, csak 15 éve tértem vissza. Nagyon szeretem csinálni? ? folytatta. ?A jó versenybíró legyen objektív, de legyen empátiája a versenyzőkkel, szolgálja a versenyzők érdekeit.? Ez nem okozhat gondot neki, hiszen maga is válogatott szinten versenyzett (100 méteres gátfutásban ifjúsági versenyzőként elért 14,4 mp-es ideje ma is megállja a helyét).

? Milyennek kell lennie egy jó versenybírónak?

? A versenybíró legyen naprakész, hiszen a szabályok állandóan változnak. Természetes a nyelvek ismerete is nagyon fontos (mind a szaknyelv, mind a köznyelv).

Az idei terveiről elmondta: 3 fontos versenyen fog közreműködni. Az egyik a Balaton Bajnokság, a másik a 3 napos országos bajnokság, illetve a Gyulai-emlékverseny.

Végezetül a mai fiatalság sportolási helyzetéről beszélt. Nagyon nehéz rávenni a gyerekeket a mozgásra. Rendkívül egészségtelen életmódot folytatnak, ennek nem lehet jó vége. Lényeges dolog a motiválás, a változatos, sok játék a tanórákon. Biztató intézkedés a mindennapos testnevelés bevezetése, még ha nincs is meg mindenütt a feltétele.

Budakeszi mai sportélete változatos (íjászat, síelés,), de hiányoznak az olyan kolléganők, mint Sinkáné és Nemeréné az általános iskolából, akik mérhetetlen sok versenyre szervezték a tanulóifjúságot.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített rövid összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket