Egy éves a Nagy-Sándor József Emlékház és Idegenforgalmi Információs Pont

2012. október 5-én, egy évvel ezelőtt, az aradi vértanúk napja alkalmából rendezett ünnepség keretein belül került sor az Erkel Ferenc Művelődési Központ tagintézményeként, a Nagy-Sándor József-emlékház és Idegenforgalmi Információs Pont átadására és az aradi vértanú, Nagy-Sándor József honvédtábornok emlékkiállításának megnyitójára.

 

 

Az Idegenforgalmi és Információs Pont legfontosabb feladatainak tekinti, hogy tájékoztasson Budakeszi természeti és építészeti látványosságairól, kulturális és képzőművészeti életéről. Felhívja a figyelmet Budakeszi turisztikai adottságaira, kínálati elemeire, segítve a széles körben megvitatott és elfogadott szlogen ?Budakeszi a főváros zöld kapuja? megvalósítását.

 

Önálló honlap a www.turizmus.budakeszi.hu létrehozásával és folyamatos fejlesztésével, tartalmi bővítésével kívánjuk elősegíteni Budakeszi aktív turizmusát.

 

Tavasszal, a szezonkezdéssel megkezdődött a városba érkező turistacsoportok szervezett fogadása, idegenvezetése. Oszlánszki Szilvia idegenforgalmi munkatárs által vezetett szervezett látogatásokra elsősorban Budapest vonzáskörzetéből érkeznek turisták. Az eddigi tapasztalat szerint a legnépszerűbb célpontok közé tartozik a Himnusz-szobor, a Mezei Mária-emlékház és a V. Majzik Mária-kiállítás, melyek külön-külön illetve csomagprogram részeként is megtekinthetők.

 

 

Az elmúlt egy évben az Erkel Ferenc Művelődési Központ és az Idegenforgalmi Információs Pont által közösen szervezett, kiemelt turisztikai programjaink, melyekre a budakeszi lakosokon kívül környékbeli településekről is érkeztek látogatók: karácsonyi interaktív túra, múzeumok éjszakája Budakeszin, ?Keszikerülő? kerékpártúra, kulturális örökség napjai Budakeszin ? ?Kincskeresés a Béka-tónál?.

 

Együttműködési céllal felvettük a kapcsolatot a helyi szállásadókkal, szolgáltatókkal, a Budakeszi Vadasparkkal, a járási kulturális intézmények vezetőivel, a Duna?Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal.

 

Budakeszi Önkormányzatának megbízásából az Erkel Ferenc Művelődési Központ megjelentette az eredeti, a 2006-ban a PSZÜART Alapítvány által kiadott Himnusz-szobor kiadvány bővített, háromnyelvű, új nyomdai változatát és kétféle képeslapot, melyet az Idegenforgalmi és Információs Pont értékesít.

 

Az elmúlt egy évben a kínálat a Budakeszi Kultúra Alapítvány kiadványai és a ?Keszi Kártya? értékesítésével is bővült.

 

Az egyéves évfordulón októberben kerül sor a budakeszi Nagy-Sándor József-emlékkiállítás és a révkomáromi Török Ignác-emlékkiállítás cseréjére.

 

Mindenkit várunk szeretettel október 7-én az alábbi meghívó alapján.

 

További programjainkról, kérjük, érdeklődjön a www.turizmus-budakeszi.hu és az www.efmk-budakeszi.hu honlapjainkon és facebook oldalainkon is.

 

Kapcsolódó cikk:

Idegenforgalmi Információs Pont nyílt Budakeszin

 

Megosztom a cikket