Dr. Hargitay András a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetett

A Budakeszin élő világhírű sportoló Dr. Hargitay András a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapta idén aug. 20-án, nemzeti ünnepünkön.

 

 

 

 

Az ünnepek nagyon fontosak életünkben. A hétköznapok egyhangúságát, sokszor gépiességét az ünnepnapokon el kell felejtenünk! Valamivel emlékezetessé kell tennünk ezt a napot, sokszor egy kis apróság is segíthet.

 

Nem nevezhető apróságnak az, amikor egy világhírű sportoló, kiváló állatorvos a legmagasabb állami kitüntetés tulajdonosa lesz, elismerve több évtizedes, kiemelkedő élettevékenységét. Szívből gratulálunk dr. Hargitay Andrásnak a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetése alkalmából!

Nézzünk néhány szikár tényt! Háromszoros világbajnok, világcsúcstartó 400 m vegyesen, háromszor lett Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes. Ifjúsági Európa-bajnokságokon 8-szor lett első több számban is. Fontosnak tartom megemlíteni kiváló edzőjét, az ?úszó pápát?, Széchy Tamást is, aki több más úszónak is kiváló nevelője volt.

Nem elhanyagolható szempont, hogy ? példáját követve ? hány kisgyerek döntött úgy, hogy ő is kiváló úszó lesz! Darnyi Tamástól Gyurta Dánielig hosszú a sor, akik a legmagasabbra jutottak.

Aktív sportolói pályafutása után 1985-től 1988-ig az úszó-válogatott kapitánya volt, majd a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, 1990. január és 1991. február között megbízott elnöke volt.

 

1982-ben diplomázott az Állatorvos-tudományi Egyetemen, állatorvosként városunk megbecsült polgára.

S még egy megjegyzés: sikerei mellett is megmaradt szerény, egyszerű, becsületes embernek, ami manapság szintén nem kis dolog!

 

Szabó Tibor Mihály

 

Fotók: Hargitay Olivér

Megosztom a cikket