Budakeszi Építészeti Értékeiért

Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete Budakeszi Építészeti Értékeiért Díjat alapított 2004-ben attól a céltól vezérleve, hogy a településképhez méltó módon alkalmazkodó, korszerű, színvonalas épületek építtetőit, tervezőit és kivitelezőit elismerésben részesíthesse.

 

A díj évente adományozható, egy felújított (helyileg védett) és egy újonnan épített vagy értéknövelő módon felújított, korszerűsített (helyileg nem védett) épületre.

 

 

Budakeszi Város Önkormányzata 2012. augusztus 9-ei ülésén döntött arról, hogy az idei évben a felújított (helyileg védett) vagy értéknövelő módon felújított, korszerűsített (helyileg nem védett) lakóépület kategóriában Budakeszi, Fő utca 167. sz. alatti ingatlannak ítéli a díjat.

 

Az úgynevezett Berendi?Somogyi-ház igényesen felújított homlokzatával, fa behajtó kapujával, illetve a homlokzat apró részleteivel jó példát mutat a Fő utcai hagyományos, zárt sorú polgári épületek felújítására.

 

 

 

Budakeszi Város Önkormányzata az új lakóépület kategóriában a Táncsics Mihály utca 9. szám alatt lévő orvosi rendelő és gyógyszertár épületét díjazza. A hagyományos épületek tömegarányait, de a mai kor anyagait és részletképzését alkalmazó modern épület.

 

 

A díjakat Bánhidi László, budakeszi képviselő, Zsámbék főépítésze adta át a képviselő-testület 2012. augusztus 20-ai díszülésén.

 

Balczó Kornélia

Megosztom a cikket