Dr. Bartos Máriát kitüntették a Budakeszi Egészségügyért díjjal

Dr. Bartos Mária gyermekorvos 1953-ban született Budajenőn. Gyermekkora óta orvos szeretett volna lenni, ezért a gimnáziumi tanulmányait a budapesti Táncsics Mihály Gimnázium kémia-biológia tagozatán végezte.

 

Gyermekkori álmát követve 1972-ben lett a Semmelweis Egyetem hallgatója, ahol harmadévesen határozta el, hogy mindenáron gyermekorvos szeretne lenni.

Pályáját 1978-ban a Róbert Károly körúti Kórházban kezdte labororvosként, ahol 1982-ig dolgozott. 1982-ben laboratóriumi szakvizsgát tett és ettől az évtől a Budai Gyermekkórházban dolgozott, ahol 1982-1986-ig a laboratórium vezetője is volt. 1986-ban gyermekgyógyászati szakvizsgát tett és ez év nyarától dolgozik gyermekorvosként Budakeszin, immáron 31 éve szolgálja városunk lakosságát.

A budakeszi rendelőn kívül városunk oktató-nevelő intézményeiben, a Mosolyvár Bölcsődében, a Tarkabarka Óvodában, a Széchenyi István Általános Iskolában és a Nagy Sándor József Gimnáziumban is a gyermekek egészségének kezelője és őrzője. Minden évben a Budakeszi Védőnői Szolgálat szervezi az Anyatejes világnapot városunkban, ahol a doktornő rendszeresen előadások megtartásával, tanácsadással segítette a kismamákat. Mindezek mellett Pátyon, a saját tulajdonú rendelőjében is fogadja biztosítási alapon a betegeket.

Egy fejlődő szervezetnél, egy gyermeknél különösen fontos, hogy az orvos kiemelt figyelemmel és nagy felelősséggel kezelje. A doktornő ezt az elvet szem előtt tartva a gyógyszerek jótékony hatásait és a természetes gyógymódokat összehangolva, személyre szabottan alkalmazza a gyerekgyógyászatban.

 

Munkáját a mélyreható tudás, a mérhetetlen lelkiismeretesség és felelősségtudat, az empátia és a fáradtságot nem ismerő törődés jellemzi.

A doktornő elhivatottan végezi gyógyító munkáját, mellyel kivívta magának a gyermek és szüleik tiszteletét, elismerését és szeretetét is.

Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy a tavalyi évben, az országos szintű Csodadoki Rajzpályázat indult egy hozzá járó kisbetege, a 7 éves Rezessy Berta, aki a pest megyei kategóriában 3. helyezett lett. A hazai gyermekorvosaink áldozatos munkája, hivatás- és gyermekszeretete előtt tisztelgő Csodadoki Rajzpályázat keretében összesen 1012 gyermek vállalkozott arra, hogy saját doktor nénijével, illetve doktor bácsijával kapcsolatos kedvenc történetét megrajzolja, s ezzel háláját, köszönetét és szeretetét a nyilvánosság előtt fejezze ki. Büszkeség városunk számára, hogy a 31 éve Budakeszin praktizáló doktornő a gyermekek véleménye alapján a legkiválóbb hazai gyermekorvosok között kapott helyet.

 

Kiváló szakmai teljesítményt nyújtó, példamutató tevékenységével méltó a Budakeszi Egészségügyért díjra.

 

FOTÓGALÉRIA ITT.

Megosztom a cikket