Decemberi pillanatképek a Nagy Sándor József Gimnáziumból

Az év vége lehetőséget ad végiggondolni az elmúlt esztendőt, ámbár gyakran a fáradtság, a fásultság köti le minden figyelmünket, maradék erőnk a békességes adventi napok átélésére gyakran kevésnek bizonyul. Ezért is volt sok örömben részünk 2012 decemberében, mert diákok és tanárok együtt igyekeztünk a figyelmesség, a gondoskodás, az önzetlenség leckéjét átismételni, elmélyíteni.

 

December 6. nem csupán a Mikulás napja volt, hanem jótékonysági sütivásárt is rendeztünk, így gyerekek és nagyik finomságai sorakoztak a terített asztalokon, s a csábító színek, formák, illatok közül alig győztünk válogatni. Ünnepi hangulat lett, s a falatozó fiatalok és felnőttek kis beszélgető csoportokká is alakultak, végül pedig 12.500 forint gyűlt össze az adományokból. Ezután elindult egy másik akció is: tartós élelmiszerek és megunt plüssjátékok kupacai gyűltek az aulában napról napra, hogy a városi Híd Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közvetítésével segíthessünk pár családnak.

 

December 13-án csütörtökön pedig az energikus 11.A és osztályfőnökük invitálta a gimnáziumot egy kedves, meghitt teadélutánra, ahol lehetett még adakozni. Tea, házi sütemény, papírdíszek hajtogatása, társasjátékok, nyugalmas beszélgetések ? köszönjük, hogy ezt kaptuk ajándékba.

A befolyt pénzből sikerült egy autó nagy csomagterét televásárolni, liszt, cukor, tészta, tej, borsó, lecsó, keksz…került a mi képzeletbeli puttonyunkba, amit december 19-én adtunk át a családsegítő munkatársainak. Reméljük, öröm lesz azoknak, akik kapnak belőle, az bizonyos, hogy mi boldogok vagyunk, hogy adhattunk.

 

Budai Gabriella

Megosztom a cikket