Büki Péter: Meserajzok kiállítás

Büki Péter meserajzaiból nyílt kiállítás Budakeszin a művelődési házban. A kiállítás január 19-éig tekinthető meg.

 

 

Mint Büki Péter elmondta, egy éve fest aktívan. Mivel vannak gyerekei, adódik a téma: a mesékhez készíti műveit. Embert általában ritkán rajzol, viszont állatokat, növényeket, házakat gyakran, főleg fókát, rókát, madarat, halat. Leginkább fejből rajzol.

 

A kiállítás megnyitóját Papp Mátyás tartotta. ?Büki Péter rajzai elvarázsolnak bennünket, elvisznek egy olyan világba, amihez valaha, gyerekként közünk volt. Ez tele van színekkel, játékossággal, kedvességgel, mosollyal? ? kaptuk meg a hangulati bevezetőt. Büki Péter mellőzi az egyenes vonalakat, művei tele vannak kanyarral, ívekkel, hullámokkal. Úgy érezzük, hogy ez a világ nemcsak a rajzain érvényesül, hanem családja hétköznapjain is jelen van.

 

Szerepet kapnak műveiben a mesei elemek is: paloták, királyok, királykisasszonyok, lovagok, sárkányok, katonák stb. Különösen centrális képei kiválóak, ahol a színek, formák bevonzzák a néző tekintetét a mű közepébe, ?mintha egy kakaós csigát elkezdenénk belülről enni.?

 

A művek természeténél fogva Péter el tud szakadni a valóságtól. Alkotásaiban megjelenik egy olyan alkotott világ, amelynek lenyomatai lépten-nyomon megjelennek hétköznapi tárgyainkban.

A kiállítás megnyitója után Simó Péter magyar népdalokat adott elő, hegedűn kísérve saját magát.

A siker biztos lehet, hiszen a kiállítás megnyitóján nagyon sok gyerek is részt vett, elvarázsolva őket Büki Péter érdekes világa.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket