Budaörsön is lobogjon a székely zászló!

A Fidesz-KDNP szervezésében a március 14-én este 19 órakor tartott ünnepi megemlékezés keretében ? hasonlóan a budakeszi járás többi településéhez ? tűzték ki a székely zászlót Budaörsön a Templomkertben.

 

 

Sánta Áron, a KDNP helyi elnöke nyilatkozott a Buda Környéki Televízió riporterének. Elmondása szerint, mivel a Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének egy korábbi döntésének megfelelően a Városházára nem kerülhetett ki a székely zászló (egyedüliként Pest megyében ? a Szerk.), ezért választották a templom melletti Országzászlón való elhelyezését. Véleménye szerint itt is méltó helye van a székely zászlónak.

És ami a lényeg: kifejezhetjük szolidaritásunkat határon túli nemzettestvéreinkkel. Ez mindenképpen pozitív eseménye volt a március 15-ei ünnepségsorozatnak, és a zord időjárás sem tántoríthatott el bennünket.

 

Török István alpolgármester hozzátette: mivel az interneten egyesek tiltakoztak a székely zászló Városházára való kitűzéséért, akár tüntetni is hajlandóak lettek volna ellene. Ezt a méltatlan helyzetet elkerülendő döntöttek a templomkerti helyszín mellett.

 

Szabó Tibor Mihály

 

Sánta Áronnal készült riport megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket