Budakeszin nincsenek rossz gyerekek!

A kisgyerekek számára a Mikulás-várás tényleg valós és izgalmas élmény. A gyermeki képzelőerő pedig határtalan! December 6-án délután izgatott gyerekek lepték el a művelődési központ melletti közösségi teret. Ahogy besötétedett mindenki csak a Mikulást várta. Dalokkal és mondókákkal készültek Bokor Ildikó óvó néni vezetésével. A Krampusz érkezésekor fokozódott a hangulat, egyre csak a „nagyszakállút” várták. Nagy öröm volt, hogy mindenkinek jutott a csomag mellé egy-egy kedves szó, és készülhetett közös fotó is a Mikulással. Budakeszi önkormányzata mindig is kiemelt feladatának tekintette a hagyományok ápolását, a közösségek programok szervezését. És mi lehetne hálásabb feladat, mint Városi Mikulást szervezni? A gyerekek a leghálásabb és legőszintébb közönség. Az őszinte tekintetük mindent elfeledtet velünk, felnőttekkel. Öröm volt látni a felhőtlen boldogságot az arcukon.

Köszönjük az idei évben nagylelkű helyi vállalkozások támogatását: Baritz Papír-Írószer Bt., CBA Príma Élelmiszer, Gasztvitál, Gesztenyéskert Étterem, Grafl Cukrászda, Interat, Ludwig és Pékség, Mayer szörp, Milimári Süteményműhely, Otee kft., Stadt Étterem, Stelázsi Vegyesbolt, Stulwerk Kft., Tesco, Toyota Mayer, Zsiráf Építőanyag Kft.

Másnap reggel az Önkormányzat szeretett volna még örömet szerezni a helyi lakosoknak. Így városszerte parkokba, buszmegállóba, üzletek és intézmények elé tett le tucatszám „elhagyott csomagokat”, melyek a szerencsések megtalálhattak és hazavihettek. Szeretnénk ezt hagyománnyá fejleszteni Budakeszin.

Vanó Zsuzsa

Budakeszi Hírmondó 2022. december

Megosztom a cikket