Budakeszin is sikeres volt az adománygyűjtés

Budakeszin is több önkéntes segítette múlt hétvégén az adománygyűjtést a a TESCO-ban és az ALDI-ban. Budakeszi Város Önkormányzata Bakács Bernadett vezetésével az előbbi helyszínen várta az adományozókat, a Katolikus Karitasz pedig az utóbbinál irányította a gyűjtést. Az ALDI-nál 2 tonna, a TESCO-nál 839 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a felajánlásokból.

Országszerte 120 településen, több mint 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 283 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel 5.400 önkéntese segítségével. Az adományokból közel 57.000 ezer élelmiszercsomag készül, amelyeket a gyűjtésben részt vevő önkéntesek juttatnak el a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz.

Ez immár 15. Karácsonyi Adománygyűjtése volt az egyesületnek. A TESCO áruházlánc az adományt kiegészíti az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával pénzadomány formájában, hogy ezzel is segítse az Élelmiszerbank működését, a nélkülözők ellátását. Az ALDI pedig fix összegű támogatással járul hozzá az Egyesület élelmiszermentési tevékenységének támogatáshoz.

„Köszönjük minden adományozónak, hogy gondolt nehéz sorsú embertársainkra és adományaik segítségével együtt, évről évre egyre több nélkülözőn tudunk segíteni. Köszönjük önkénteseinknek, partnereinknek, hogy idén is lehetőségünk nyílt egy ilyen sikeres akció szervezésére.” – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

 

Megosztom a cikket