Budakeszi új díszpolgára Benczúr László Ybl díjas építészmérnök

Örömmel adunk hírt arról, hogy Gyülekezetünk hűséges felügyelője, Benczúr László Ybl díjas építészmérnök, 2023. augusztus 20-án, Budakeszi díszpolgára lett.
Budakeszin, a Főtéri parkban, a Szent István király emlékműnél Bakács Bernadett alpolgármester méltatása után a megtisztelő elismerést Dr. Győry Ottilila polgármester adta át számára.
A díjátadással egyidőben zajlott a budakeszi evangélikus gyülekezet istentisztelete is. A díjazott kérésére a gyülekezet tagjai a Benczúr László által tervezett templomban adtak hálát a díjért és imádkoztak a Felügyelőért és családjáért.
Az ünnepség méltó és szívmelengető volt, melyen az ünnepi kenyérszentelést gyülekezetünk nevében Dr. Fabiny Tibor a Károli Gáspár Református Egyetem professzora, teológus, irodalomtörténész végezte.
Gratuláljunk együtt Benczúr Lászlónak ezen emlékezetes és megérdemelt elismerésért! Isten Áldja Benczúr Lászlót!
A rendezvényen részt vett Berlinger Gábor a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség alelnöke és családja is (gyülekezetünk tagjai), akinek egyúttal gratulálhattunk az Államalapításunk Ünnepe alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök asszony által adományozott állami kitüntetéséhez, a Magyar Ezüst Érdemkereszthez.
Soli Deo Gloria

www.facebook.com/budakeszi.evangelikus.templom

Megosztom a cikket