Budakeszi siker a XXIV. Aquincumi Költőversenyen

Idén szeptember 25-én rendezték meg az Aquincumi Múzeumban a Költészet Napjára tervezett, de akkor a járvány miatt elhalasztott költőversenyt.
Városunk lakója, Mechler Anna összesen három díjat nyert el a versenyen: Audiencia című munkája közönségdíjas lett, Gyermekhalál című verse pedig megkapta a Nagy Lajos Társaság különdíját és a harmadik helyezéssel járó bronzzal ékesített babérkoszorút. GRATULÁLUNK!!!
„Az Aquincumi Költőverseny egy jeligés megmérettetés, ahol egy adott hívószóra klasszikus formában írt időmértékes verseket vár a zsűri. A döntőbe jutott alkotásokat színészek tolmácsolásában hallgathatja meg a közönség. A helyszínen egy epigrammaíró verseny is zajlik. Idén a „morbus epidemicus”, a járványos betegség volt a téma; érdekes volt hallgatni, hogy ez a két szó milyen gondolatokat, mennyire különböző alkotásokat hívott elő az egyes szerzők tollából.
Természetesen nagyon-nagyon örülök az elismerésnek, de számomra legalább ekkora ajándék volt az is, hogy hallhattam a saját munkáimat a színészek értő és kifejező tolmácsolásában” – nyilatkozta a Hírmondónak Mechler Anna.

Megosztom a cikket