Budakeszi polgármestere továbbra is a BÖT élén

9 település (Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Tök) polgármesteri írták alá a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás (BÖT) alapító iratait a 2013-as évben. Az alakuló ülésen a társulás elnökévé Budakeszi polgármester asszonyát dr. Csutoráné dr. Győri Ottiliát választották. A BÖT-nek jelenleg 10 település a tagja (Telki is csatlakott). Székhely települése: Budakeszi.

 

Az új társulás legfontosabb feladata a szociális és gyermekjóléti ellátás, a területfejlesztés, a közterület-felügyelet, a tömegközlekedés fejlesztése. Az összefogás révén a települések a társulás keretében olcsóbban vagy hatékonyabban tudnak működni, közös fellépéssel komolyabb és gyorsabb eredményeket tudnak elérni.

 

 

A BÖT tanácsa 2014. december 11-én tisztújító ülést tartott, ahol a Társulási Tanács tagjai – egyhangúan – ismételten  megszavazták elnöknek dr. Csutoráné dr. Győri Ottiliát, Budakeszi város polgármesterét.

Az elnök asszony javaslatát, ? mely szerint Tarjáni István úr, Biatorbágy polgármestere legyen a Társulási Tanács alelnöke ? a társulás tagjai elfogadták, és egyhangúan megszavazták.
A Pénzügyi és Költségvetési Bizottság, továbbá a Szociális Bizottság elnökének és tagjainak személyéről is döntöttek:

A Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöke Budai István (Budajenő) lett, tagjai: Erdősi László (Herceghalom) és Szathmáry Gergely (Remeteszőlős).

Szociális Bizottság elnöke Varga László (Perbál) lett, tagjai: Kiszelné Mohos Katalin (Nagykovácsi), Balogh Kálmán (Tök), Székely László (Páty).

Telki polgármestere javaslatot tett Kulturális és Környezetvédelmi Bizottság felállítására. A bizottság összetételéről a következő ülésen hoznak döntést.

A települések vezetői hisznek abban, hogy az út, amin a társult települések elindultak, fontos a települések, a Zsámbéki medence és az egész Budai agglomeráció fejlődésében.

 

Kapcsolódó cikkek:

Megalakult a BÖT

Megalakult a Budakörnyéki Közterület-felügyelet

Megosztom a cikket