Csak a Szeretet számít

Az emberek év vége felé leltárt készítenek. Politikusként én is megtettem, a várost érintő fejlesztésekről, fejlődésekről beszámoltam a decemberben tartott közmeghallgatáson. Most viszont másként szeretnék Önökhöz szólni.

Városunk ünneplőbe öltözött, karácsonyi fények csillognak az utcákon, tereken. A karácsonyi hangulat megváltoztatja a várost és talán egy kicsit bennünket is. Az ünnepek közeledtével jobban vágyunk a csendre és a nyugalomra, a szeretetre. Megbékélünk embertársainkkal és önmagunkkal.

 

Minden évben szinte egyre korábban kezdődik a karácsonyra való készülődés, melyet leginkább a nagyáruházakban, ajándékboltokban tapasztalunk. Már november végén mindenhol karácsonyfákat, alájuk helyezett, szépen becsomagolt ajándékokat látunk, a legújabb ünnepi termékekkel, dekorációval és akciókkal már megkezdődik a vásárlási roham, mely az ünnepek előtti napokban tetőzik. Otthon több fogásból álló menüt készítünk, süteménnyel és tortával.

Ezek is nagyon fontos dolgok, de az igazi értéket nem ezek teremtik meg. A karácsony ünnepe nem csupán attól lesz szebb, bensőségesebb vagy boldogabb, ha minél több és drágább ajándékot vásárolunk és a legkiválóbb és legtöbb fogásból álló menüt tesszük az asztalra. A karácsony attól lesz igazán különleges ünnep, ha ilyenkor jobban odafigyelünk egymásra és a kedvességünket, figyelmességünket és szeretetünket ajándékozzunk embertársainknak.

 

Engedjék meg, hogy az önkormányzat, és a hivatal összes dolgozója nevében ezen gondolatokkal kívánjak minden budakeszi lakosnak áldott, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag új esztendőt!

 

dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia

polgármester

Megosztom a cikket