Narancsos trüffel

Draskóczy Anna Róza alkotása a Karácsonyi süteménysütő verseny Gyermek kategóriájának 1. helyezettje. Ezzel a díjjal elnyerte a Budakeszi sütije címet is, így egy évig kapható a 2015-ös évben a városkarácsonyig a Gräfl, Andrész cukrászdákban és a Gesztenyés étteremben.

 

Hozzávalók a tésztához:

8 dkg vaj

50 dkg cukor

2 tojás

40 dkg liszt

10 dkg holland kakaó

1 zacskó sütőpor

6 dl tej

Elkészítése:

A vajat, cukrot és tojást habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a liszt-kakaó-átszitált sütőpor keverékét, felváltva a tejjel. Tepsibe öntjük, és 180 fokon tűzpróbáig sütjük.

 

Hozzávalók a trüffelkrémhez:

Ezt előző nap kell előkészíteni, hogy egy éjszakát hűtőben dermedhessen.

7 dl tejszín

5 tábla jó minőségű étcsokoládé (magas kakaótartalommal)

1-2 kezeletlen héjú narancs reszelt héja

 

Elkészítése:

A tejszínt a csokoládéval felfőzzük, majd botmixerrel homogenizáljuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Másnap narancshéjat reszelünk bele, és keverőgéppel felverjük. Rásimítjuk a kihűlt tésztára, kockákra vágjuk a süteményt, és csokoládéba mártott kandírozott narancsszeletekkel díszítjük.

 

Kandírozott narancs:

 

5 kezeletlen héjú narancs

100 g étcsokoládé

 

A kezeletlen héjú narancsokat megmossuk, végüket levágjuk, negyedeljük, és felszeleteljük. Cukorszirupban főzzük 5 percet, majd egy sütőpapiros tepsibe rakjuk a narancsokat, megszórjuk egy kevés cukorral. Sütőben aszaljuk még 10 percet, majd mikor kihűlt, olvasztott csokoládéba mártjuk.

Megosztom a cikket