Narancsos trüffel
Draskóczy Anna Róza alkotása a Karácsonyi süteménysütő verseny Gyermek kategóriájának 1. helyezettje. Ezzel a díjjal elnyerte a Budakeszi sütije címet is, így egy évig kapható a 2015-ös évben a városkarácsonyig a Gräfl, Andrész cukrászdákban és a Gesztenyés étteremben.
Hozzávalók a tésztához:
8 dkg vaj
50 dkg cukor
2 tojás
40 dkg liszt
10 dkg holland kakaó
1 zacskó sütőpor
6 dl tej
só
Elkészítése:
A vajat, cukrot és tojást habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a liszt-kakaó-átszitált sütőpor keverékét, felváltva a tejjel. Tepsibe öntjük, és 180 fokon tűzpróbáig sütjük.
Hozzávalók a trüffelkrémhez:
Ezt előző nap kell előkészíteni, hogy egy éjszakát hűtőben dermedhessen.
7 dl tejszín
5 tábla jó minőségű étcsokoládé (magas kakaótartalommal)
1-2 kezeletlen héjú narancs reszelt héja
Elkészítése:
A tejszínt a csokoládéval felfőzzük, majd botmixerrel homogenizáljuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Másnap narancshéjat reszelünk bele, és keverőgéppel felverjük. Rásimítjuk a kihűlt tésztára, kockákra vágjuk a süteményt, és csokoládéba mártott kandírozott narancsszeletekkel díszítjük.
Kandírozott narancs:
5 kezeletlen héjú narancs
100 g étcsokoládé
A kezeletlen héjú narancsokat megmossuk, végüket levágjuk, negyedeljük, és felszeleteljük. Cukorszirupban főzzük 5 percet, majd egy sütőpapiros tepsibe rakjuk a narancsokat, megszórjuk egy kevés cukorral. Sütőben aszaljuk még 10 percet, majd mikor kihűlt, olvasztott csokoládéba mártjuk.