Budakeszi Farsang és Fánk Fesztivál

A Mezei Mária Művészeti Iskola, az Erkel Ferenc Művelődési Központ és az Innét Alkotóközösség ? szorosan együttműködve a környék oktatási, kulturális, valamint civil szervezeteivel ? február 10-én, vasárnap 11. alkalommal készül megrendezni a tavalyi évtől ?Budakeszi Fánk Fesztivál? nevet viselő városi farsangot.

 

 

A programmal hagyományosan ismét csatlakozunk a ?Kultúrházak éjjel-nappal? országos rendezvénysorozathoz. Az évkör részét képező vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a karácsony után a leggazdagabb népszokásokban. A világ nagyvárosaiban ekkor rendezik meg a jelentős eseménynek számító karneválokat, mint a rió és a velencei karnevált.

 

A Jobb Kor Polgári Egyesület a farsangi fánksütés bevételét karitatív célra szánja.

Az Egyesület azt tervezi, hogy idén nyáron budakeszi hátrányos helyzetű gyerekeket táboroztat a Balatonnál. Kérjük azokat, akiknek szintén szívügye a szerény körülmények között élő gyermekek sorsa, sok finom lekváros fánkot fogyasszanak a farsang alkalmával!

Köszönettel: Kiss Iván

 

A fesztivál programja

16 órától

Hangszeres-maszkos felvonulás,

indulás a Parkból, a Fő térről

17 órától

Zenés-táncos mulatság

az Erkel Ferenc Művelődési Központ melletti parkolóban

 

GASZTRO kínálat:

házi sör, fánk minden stílusban, hurka, kolbász, forralt bor, tea, kenyérlángos

 

További programok:

álmenyegző, rabvágás, kiszebáb égetés, csúfság verseny, vigalom

18 órától

Téltemető, böjt kezdő táncház

a Szigony Zenekarral az Erkel Ferenc Művelődési Központban

 

 

Mindenkit hívunk és várunk szeretettel!

Szervezők: Mezei Mária AM I , Kompánia Színházi Társulat, Erkel Ferenc Művelődési Központ, Jobbkor Polgári Kör, Betűtészta Mesekönyvbolt, Innét Alkotóközösség, Bojtár Zenei Egyesület

Közreműködők: Szigony Zenekar, Keszi Íjászok, Nagy Sándor József Gimnázium, Széchenyi István Általános Iskola, Czövek Erna Zeneiskola, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium, Pincekulcs, Rathauskeller, Späjz kolbászház

Támogató: Budakeszi Város Önkormányzata

 

A tavalyi farsangi felvonulásról készült videók:

 

 

További képek a Keszi Íjászok oldalán.

Megosztom a cikket