Albert Zsuzsa a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetett

A Budakeszin élő Albert Zsuzsának a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést a köztársasági elnök megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a nemzeti ünnep alkalmából 2012. augusztus 17-én a Szépművészeti Múzeumban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Albert Zsuzsa író, költő, 55 éven keresztül a Magyar Rádió irodalmi osztályának szerkesztője.  Irodalomkedvelő rádióhallgatók jól ismerik és szeretik a Kossuth, a Bartók és a Katolikus rádióból. Váltakozó körülmények között népszerűsítette a magyar irodalom színe-javát, a klasszikusokat meg a jelenkorit, Veres Pétertől Weöres Sándorig, Legendáival, a Vonzódások, az Apáról fiúra és más sorozataival, amelyekben írók és irodalmárok legjavával beszélgetett, eleven közelségbe hozva a hallgatókhoz a közelmúlt irodalmát. A műsorok szerkesztett változatai eddig hét kötetben jelentek meg. Legendás irodalom, irodalmi legendák címmel állít emléket a közelmúlt magyar íróinak. A Miért szép? sorozat verselemzéseiből megjelent könyvek iskolai segédkönyvek. Nyelvművelő műsorok, néprajz, tematikus összeállítások, irodalomtörténet, nyelvészet színesítik palettáját. Műsorai utánozhatatlanul egyéniek, mert Albert Zsuzsa költő, megjelent eddig öt verseskötete, készülőben a következő, mint ahogy készülőben vannak a legendák leírt változatainak további kötetei is.

 

Tizenöt éve él városunkban, azóta minden évben ő szerkeszti és rendezi Budakeszin a reformáció emlékünnepét. Mindig szerette a sportot, ma is evez, szenvedélyesen szereti a klasszikus zenét.

 

Férje, Albert Gábor író. Két gyermekük, hat unokájuk és egy dédunokájuk van.

 

Albert Zsuzsa júliusban töltötte be 80. életévét. Jó egészséget, hosszú, boldog életet kívánunk! Isten éltesse!

 

 

Megosztom a cikket