Budakeszi buszsáv és természeti értékek védelme – Megoldást kell találni, közösen!

Tarthatatlan a közlekedési helyzet itt az agglomerációban, naponta órákat töltenek az emberek a közlekedéssel, és mi ezt a problémát szeretnék megoldani – nyilatkozta az Infórádiónak dr. Győri Ottilia polgármester. Hozzátette, a kormányhatározat alapján egyelőre a Budapest Fejlesztési Központ terveztet, vizsgáltat, hatástanulmányokat készíttet.
Győri Ottilia úgy fogalmazott: “Ennek a komplex vizsgálatnak az egyik része az is, hogy esetleg Budakeszin a Pátyi, Telki és Budaörsi utat összekötő, átkötő út segítheti-e ezt a közlekedési helyzetet. Erre az átkötő útra a BFK 5 nyomvonal tervezetet küldött el Budakeszi Város Önkormányzatának, hogy az önkormányzat ítélje meg, hogy vajon az 5 nyomvonalból melyik segítheti elő ennek a közlekedési helyzetnek az enyhítését. Van olyan nyomvonal tervezet, amely valóban közel halad ezekhez a természeti értékekhez, de ezt senki sem támogatja.
Nekünk is az a célunk, egész Budakeszivel együtt, hogy a legjobb megoldást kell megtaláljuk, és ha van olyan nyomvonal, ami a természeti értékeket is figyelembe veszi, a lakosság is el tudja fogadni, és elsősorban ezt az őrült közlekedési problémát – amit mindenképpen meg kell oldanunk – enyhíti, akkor mi javasoljuk azt a BFK-nak, hogy döntsön úgy, hogy a terveztetést ez ügyben megkezdi.” – mondta a polgármester.
Győri Ottilia a civilekkel és a lakossággal is egyeztetést kezdeményezett a Budapest Fejlesztési Központ útvonalterveiről, és javaslatokat vár alternatívákra is. A Nádas-tó Őrzői Civil Összefogás szerint ugyanis veszélyben van két természetvédelmi terület is Budakeszin az új út miatt.

https://infostart.hu/belfold/2022/01/07/a-mamutfenyok-es-a-nadas-to-miatt-aggodnak-a-budakeszi-buszsav-kapcsan

Megosztom a cikket