Az esélyesebb nyert a Liga Kupában

Egy elhalasztott mérkőzés pótlása miatt a Budai Farkasok-Rév Group egymás után kétszer is összecsapott a Nemzeti Kézilabda Akadémiával a férfi kézilabda Liga Kupa C-csoportjában szombaton. Koi Endre legénységének sajnos egyik meccset sem sikerült megnyernie.

Az első mérkőzés nem alakult valami fényesen a Budai Farkasok szempontjából. A NEKA indította jobban a találkozót, hamar háromgólos előnybe került. Innen még sikerült egyenlítenie Kecskeméti Tamáséknak, ám a tizedik perctől kezdve fokozatosan meglépett az ellenfél. A félidei szünetre 16–8-as balatonboglári vezetésnél vonultak a csapatok. Fordulás után sem javult a kép, sőt a NEKA növelni tudta előnyét: a 37. percben 15 góllal is vezettek. Sajnos a tíz gól körüli különbség beállt a két együttes között, végül 39–27-re győzött a pályaválasztó, de nem hazai pályán játszó Nemzeti Kézilabda Akadémia.

Férfi kézilabda Liga Kupa, C-csoport, 2. forduló
NEKA – Budai Farkasok-Rév Group 39–27 (22–9)
Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, Budaörs, 60 néző. Vezette: Fekete, Tóth.
Budai Farkasok: Torma, Tóth – Vida (1), Kecskeméti (3), Oláh (2), Nourelden (4), Valler (4), Korsós (1), Boros (1), Németh (3), Szövérdffy, Puskás, Rédai (1), Khalil (7). Vezetőedző: Koi Endre.

A második mérkőzés már egy sokkal szorosabb összecsapást hozott. Ezúttal a Budai Farkasok ragadták magukhoz a kezdeményezést és egészen a huszadik percig vezettek. Akkor 9–9-es állásnál a NEKA utolérte csapatunkat, majd nemsokára fordítottak is a vendégek. Innentől fej-fej mellett haladt a két egylet, de a félidőre megmaradt a vendégvezetés. 13–14-ről folytatódott a csata, mégpedig az első játékrészben is látott fordulatokkal. Felváltva lőtték a gólokat a budaörsiek és a balatonbogláriak, egészen kiélezett végjátékra volt kilátás. Az utolsó öt percben a NEKA-nak jött ki jobban a lépés, s végül 29–26-ra meg is nyerték a találkozót.

Férfi kézilabda Liga Kupa, C-csoport, 6. forduló
Budai Farkasok-Rév Group – NEKA 26–29 (13–14)
Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, Budaörs, 60 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
Budai Farkasok: Torma, De Ridder – Liziczay, Vida, Kecskeméti (4), Oláh, Nourelden (6), Valler (1), Boros (2), Németh (1), Szövérdffy (1), Puskás (1), Rédai (3), Khalil (7). Vezetőedző: Koi Endre.

Koi Endre vezetőedző: „Nagyon hasznos mérkőzéseket játszottunk egy nagyon jó ellenfél ellen. Úgy gondolom, hogy amilyen periódusában vagyunk most a felkészülésnek, teljesen reális képet alkottunk arról a nap folyamán. Nyilván nagyon fáradtak a játékosok, egy nagyon kemény edzéssorozatból érkeztünk. Sokat hibáztunk támadásban és ez megbosszulta magát természetesen, illetve még látszik, hogy keveset labdáztunk és inkább a kondícionális képességfejlesztésre fordítottuk az időnk nagy részét. Egyúttal szerettem volna minél több fiatal tehetségnek is játéklehetőséget biztosítani.”

A Liga Kupa C-csoportjában négy mérkőzésen egy győzelem és három vereség a mérlege az elsősorban az NB I/B megnyerésére és az élvonalba jutásra koncentráló Budai Farkasok-Rév Group.

https://budaifarkasok.hu/az-eselyesebb-nyert-a-liga-kupaban/

Megosztom a cikket