Bölényszőrből hollófészek

A Budakeszi Vadaspark hegyomlás-méretű bölényei ? a park összes szőrmés lakójával együtt ? elkezdték ?ledobálni? téli bundájukat. Meglehetősen kopottan és csapzottan néznek ki, ahogy rojtokban lóg róluk a ?télikabát?, de ez egy teljesen természetes folyamat.

 

 

Hogy ez pontosan milyen érzés lehet az állatoknak, nem tudjuk, de szemmel láthatóan kiscica módra élvezik a vakarászást, amikor a szakképzett állattréner kis gereblyével kapirgálja a hátukról a lehullani készülő szőrcsomókat, vagy épp a frizurájukon igazít kicsinykét.

 

Az anyag a vadasparkban sem vész el, csak átalakul! A puha szőrcsomók újrahasznosításra kerülnek: fészekrakó hollópárunk kitörő lelkesedéssel fogadta a bölénybundát, ugyanis a fészkük kibélelésére keresve sem találhattak volna megfelelőbb anyagot. Egyébként a vadon élő hollók is előszeretettel keresik fel az erdőben a vadállat etetőket, és szarvas szőrt gyűjtenek a földről, így most azóta is azon tűnődnek, hogy vajon a vadasparki hollók honnan szerezhették be ezt a csodás, import fészekbélelő-anyagot?

Megosztom a cikket