Becsöngettek? Intézményi körkép Budakeszin

A nyári szünet a diákoknak, illetve a pedagógusoknak a kikapcsolódás, a feltöltődés ideje. Ahhoz, hogy a szeptemberi tanévkezdés zökkenőmentesen történjék, sok ember áldozatos munkájának is köszönhető. A Budakeszi Város Önkormányzatának megbízásából a munkálatok egész nyáron keresztül folytak, hogy a bölcsődések, óvodások és iskolások is zökkenőmentesen kezdhessék a tanévet.

 

 

 

 

 

A bölcsőde igazgatónője, Szegulja Miklósné elmondása szerint a karbantartási munkák (csoportszoba festése, a konyha és a szociális részek festése, az átadó padlóburkolatának cseréje) a megbeszélések szerint időben elkészült.

 

 

 

 

 

Andrejkó Bernadett, a Pitypang Sport Óvoda intézményvezetője legnagyobb öröméről számolt be: a jótékonysági bálok bevételéből sikerült két gyerek fürdőszobát felújítani. A fürdőszobák megfelelnek az EU-s szabványoknak, a gyerekek színvilágához közel állnak. Ezen kívül kerítésfestés, mázolási és egyéb festési munkák történtek, megjavították az udvari játékokat, bepolcozták a beépített szekrényeket.

 

 

A Czövek Erna Zeneiskolában folyt nyári munkálatokról Barcsik Hédi igazgatónő számolt be. Kiemelt a 41. sz. terem felújítását, ahol délelőtt néptánc oktatás folyik, délután pedig zenekari teremnek tudják használni.

 

 

 

 

Dr. Dömötörné Papp Hargita, a Nagysándor József Gimnázium igazgatónője kiemelte, hogy ezen a nyáron felújították és kifestették az igazgatóit, az alagsori folyosót, több tantermet és a tanári szobát, bádogos javításokat, homlokzatvakolást végeztek. Sajnos, a kazán tönkrement, aggályos, hogy a hideg idő beköszöntése előtt nincs az iskolának fűtése. Fontos lenne a sportpálya baleset-veszélyességének a megszüntetése.

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármestert megkérdeztük a fenti problémáról, aki tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Budakeszi Város Képviselő-testülete anyagilag támogatja a kazáncserét. Az ügyet testületi ülésen megtárgyalták és megszavazták a kazáncseréhez szükséges pénzt.

 

A SZIA igazgatónője, Czifra Zsuzsanna nemcsak a felújításokról beszélt, hanem az ettől a tanévtől életbe lépő változásokról is. Valamennyi 5.-kes gyereknek kötelező, ingyenes úszásoktatás lesz, amely a mindennapos testnevelés keretében zajlik. De a néptáncoktatás is ebbe a kategóriába tartozik. A felújítások időben elkészültek: 8 tanterem mellett a forfa folyosóján felújították a mosdókat.

A tankönyvek 90%-a időben megérkezett, a hiányzó 10% sok esetben a szülők pontatlan adatközlése miatt nem érkezhetett még meg.

 

Mindezen munkálatok fő kivitelezője a BVV Kft. volt. Kovács Lajos Attila ügyvezető igazgató kijelentette: az évközi karbantartások szerves folytatását jelentik a nyári felújítási munkák. Természetesen, minden igényt nem lehetett kielégíteni, közös akarattal a sürgős problémákat időben meg fogják oldani (pl. a kazán cseréje a Nagysándor József Gimnáziumban).

A polgármester asszony elmondta, hogy köszönet illeti az összes intézményvezetőt, akik a nyári munkálatok alatt végig az épületben tartózkodtak, felügyelték a munkálatokat és minden segítséget megadtak, hogy a szeptemberi tanévkezdésre a karbantartási, felújítási munkálatok elkészüljenek.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket