Augusztusban megkezdődik a Széll Kálmán tér újjáépítésének harmadik üteme

Nagy erőkkel halad a Széll Kálmán tér újjáépítése, amely 2015 augusztusától új fázisába ér: a bontási és építési munkák már a tér teljes területére kiterjednek. A fejlesztés – amelynek eredményeként egy új, modern arculatú, magas szolgáltatási színvonalú közösségi tér jön létre – harmadik ütemében a Széll Kálmán tér belső részének teljes területén megindulnak a munkák, ezért ott nem lehet biztosítani a gyalogos áthaladást. Augusztus 2-ától (vasárnaptól) a gyalogos forgalom az eddigi, a tér belsején kialakított gyalogosfolyosók helyett a Széll Kálmán tér szélein haladhat. A változások a 22-es buszokat nem érintik.


 

Augusztustól az alábbi főbb változásokra kell számítani a Széll Kálmán tér közlekedésében:

  • A Várfok utcából, illetve a Csaba utcából induló buszokat ebben az időszakban a metró, illetve a 4-es és a 6-os villamos végállomásától a Vérmező utcai lépcsőn keresztül, majd onnan a Vérmező utca?Várfok utca útvonalon, vagy a Margit körút felől lehet megközelíteni; ez a korábbi forgalmi rendhez képest mindössze néhány perccel jelent hosszabb gyaloglási időt. A BKK ajánlja, hogy aki a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es vagy a 140A busszal utazna, az az M2-es metróról a Déli pályaudvar végállomáson szálljon át e járatok valamelyikére.
  • A Széll Kálmán téri ideiglenes jegy- és bérletpénztár helyszíne nem változik.
  • Augusztus 3-ától (hétfőtől) újra a Széll Kálmán tér Margit körúti oldalára érkezik a 4-es és a 6-os villamos, azonban immár felújított vágányokon közelíti meg a modern látványvilágú térburkolattal és perontetővel ellátott, már a tér átépítése utáni hangulatát idéző korábbi végállomási helyet. A végállomás átadásának előkészítése miatt
    • az augusztus 1-jére és a 3-ára (szombatra és hétfőre) virradó éjszaka a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik a 6-os villamos helyett, míg
    • szombaton (augusztus 1-jén) hajnaltól vasárnap (augusztus 2-án) éjfélig a Combinók dél-budai végállomásuktól a Széna térig viszik az utasokat.
  • Augusztus 3-ától (hétfőtől) lezárják a Várfok utca Vérmező utca és Csaba utca közötti szakaszát, egyúttal átadják a forgalomnak a Várfok utca Csaba utca felé egyirányú alsó útszakaszát, ezért a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es és a 140A busz végállomása erre az útszakaszra kerül át.

 

Forrás: BKK

Megosztom a cikket