A játék öröm

A játék öröm, megismeréseink, tapasztalataink legarchaikusabb építőkockája. Könnyen beépülő, boldogság hormonokat felszabadító folyamatot generál, ha olyan közösségben vagyunk, ahol jól érezzük magunkat, ahol motiváltak, érdeklődők lehetünk.

A Generációk Házában Mészáros Árpád kvíz mester önkéntes segítőnként minden kedden 13.30-tól felvillanyozza érzékszerveinket, hiszen segítségével a világ sokarcúsága, végtelen kozmosza tárul elénk.

 

 

Megkerestem a kvízműsorok rendszeres résztvevőit, hogy autentikus forrásból tudjam bemutatni e sikeres programról gyűjtött tapasztalatokat.

Kérdéseimre jól érzékelhetően valami megváltozott a szoba légkörében. Mindenki szemében megcsillant a lelkesedés, köszönet, hála. Élményekből szőtt vízesésben találtam magam, ahol a sokszínű emlékek, tapasztalások „morajának” egyöntetű üzenete rajzolódott ki. A leghitelesebb, ha a kvízműsor lelkes tagjainak mondatain keresztül mutatom be azt a csodát, melynek a Generációk Háza otthont adhat:

„Világot járhatunk, elvisz minket a világ minden tájára, sokszor mintha túrára mennénk. Az országon kívüli barangolás sokunknak nem adatott meg. Ezt a hiányt sikerül kárpótolni, mert a kvízjátékok alkalmával interaktívan, élvezettel kelünk közös útra. Megismerünk kultúrákat, földrészeket, természeti környezetünket. Árpád megtanít minket az élethosszig tartó tanulás szépségére?”

„Gyönyörű zenei betétekkel gazdagított kastélyokat, virágokat, alkotásokat ismerünk meg. Világjárásaink nagyon élvezetesek. Minden alkalommal másképp utazunk. Repülővel, gyalog, hajóval. Pl. egyik alkalommal közösen vacogtunk a Himalája expedíción, vagy megtudhattuk a piramis építésének titkait. Állandó elem a „képeslapot kaptam”, amin keresztül fel- és  megismerhetjük a világ legkülönbözőbb tájait, országait, városait, alkotásait, épületeit?”

„Minden alkalommal sajnáljuk, hogy vége van. Színvonalas, leköt, érdekel mindannyiunkat. Sokat tanulunk általa, többek leszünk minden alkalommal. Az izgalmakat fokozza a versenyszellem és a dicséret is…”

„Árpádnak nagyon hálásak vagyunk. Aranyérem emberségből, hiszen minden alkalommal rávezet minket szépség és a környezetünkben megtalálható értékek meglátására. Mindezt nagy tudással, lelkesedéssel, szeretettel teszi…”


Köszönet Mászáros Árpádnak a lélekből jövő, professzionális „túravezetésért”, a fantasztikus barangolásokért, élményekért, melyekkel már másfél éve megajándékoz minket!

 

Kirándulásaink, expedícióink lélekemelők, nyitottak, ingyenesek.

 

Világ körüli felfedező útjainkra szeretettel várunk minden csatlakozni vágyót az Erdő utca 83. szám alatt található

Generációk Házában!

 

Bencsik Zsolt

intézményvezető

Megosztom a cikket