Augusztus 20-i ünnepség Budakeszin.

Építeni együtt lehet! Házat, országot, családot. – Ezt üzeni nekünk Szent István királyunk államalapító történelmi műve, mondta ünnepi beszédében dr. Győri Ottilia a képviselő-testület augusztus 20-i ülésen.
A Fő téri parkban tartott rendezvényen a polgármester úgy fogalmazott, a városépítést az elmúlt 11 év alatt Önökkel, a budakesziekkel: civilekkel, egyesületekkel, önkéntesekkel közösen végeztük. Sokfélék vagyunk. Élnek köztünk professzorok, magasan képzett szakemberek, kétkezi munkából élők, színészek, híres emberek, ügyes mesteremberek, sportolók, és még sorolhatnám. Ami közös bennünk, hogy nekünk fontos a városunk, Budakeszi jövője.
Az természetes, hogy számos kérdésben vannak eltérő vélemények, észrevételek, vagy éppen kritikák. Ezeket köszönjük, mert ezek is az összefogást erősítik, segítenek a helyes döntések meghozatalában. Így lesz egy ügy mindannyiunk közös ügye, hangsúlyozta a polgármester.
Dr. Győri Ottilia a városban megvalósult és folyamatban lévő fejlesztések közül néhányat kiemelve elmondta: minden nap azon dolgozunk, hogy a város működésének és a fejlesztésének feltételeit megteremtsük. 2010 óta a kormány támogatásával 11 milliárd Forint értékben fejlesztettük Budakeszit. Hozzátette,
„Köszönöm a város lakóinak, a képviselő-testületnek, a polgármesteri hivatalnak, és Magyarország Kormányának, hogy segítik Budakeszit! Csak együtt megy, csak együtt lehet építkezni! Ezen a napon, amikor Szent István királyra emlékezünk, elismerésünket is kifejezzük azoknak, akik értékteremtő tevékenységükkel a legtöbbet tettek a közösségünkért. Őket is ünnepeljük a mai napon!
Együtt ünnepel az ország! Isten éltessen Budakeszi!”
Az ünnepségen több díj és elismerés mellett a díszpolgári címet is átadták. GRATULÁLUNK az elismerésekhez!
Szombaton Családi Nap Fesztivál a művelődési központnál! Koncertekkel, főzőversennyel, finom enni- és innivalókkal, kulturális- és gyermekprogramokkal várunk mindenkit.

További részletek:
https://www.facebook.com/budakornyekitv/videos/791500951518116

Budakeszi Építészeti Értékeiért díj idei nyertesei

Prof. Dr. Horváth Ildikó kapta idén a díszpolgári címet

Budakeszi Város Polgármesterének 52/2021. (II. 25.) határozata a Budakeszi Ifjúsági Díj adományozásáról

Fontos a jelenlétünk a rászorulók életében

 

Megosztom a cikket