Állatkínzás – aki tud az ügyről, segítsen!

Törökbálinton, egy békés nyugodt városban egy macskát meglőttek. 7 lövés érte, ebből 5 a fején. A lövések különböző szögből érték, amelyek maradandó sérüléseket okoztak neki. Mi lehet az az ok, amiért egy kisállatnak majdnem az életével kellett fizetnie?
Az állatot megmentő orvost, a város alpolgármesterét, Törökbálint rendőrsparancsnokát és egy pszichiátert is megkérdeztünk az ügy kapcsán.

 

 

 

Úgy gondolom, minden lakótársunknak tudnia kell róla, vannak köztünk olyanok, akik képesek fájdalmat és szenvedést okozni egy állatnak feltehetően pusztán szórakozásból…

 

Egy macskát január 3-án, egy tiszta lappal induló év első napjain meglőtték légpuskával, Törökbálinton. Ha egyetlen lövedék lett volna, emberileg az sem volna elfogadható, ha valakit zavar egy macska jelenléte valamiben, könnyedén elzavarhatja egyetlen szóval, hiszen Ő ?ember?. Ezt a macskát azonban 7 lövés érte. Öt a fején, kettő a hasán… A lövések különböző szögből érték, azaz vagy többen voltak azok a gyáva, értéktelen emberek, akik ezt tették vagy ami még ennél is szörnyűbb, beszorították valahová… Azaz, előre megfontolt állatkínzás történt. Törökbálinton, a közelünkben.

Mi visz rá egy vagy több felnőttet vagy gyereket, hogy ilyesmit tegyen?

 

A gazdasági körülmények? Aligha. Gondolkodjunk el azon, hogyan történhet ilyen? Kik azok akik köztünk élnek, szemünkbe néznek és tettük ellenére bizonyára nyugodtan alszanak? Ha gyerekek mi lesz belőlük, mit tesznek vagy nem tesznek a szüleik? Ha felnőttek, hogyan lettek ilyenné és mit tennének velünk, ha szélsőséges helyzetbe kerülnének és hasonlóképp hatalmukban állna megtenni?

Az állatkínzás is bűntett!

 

ÁLLATKÍNZÁS 2013. JÚLIUS 01. NAPJÁTÓL
új Btk. 244. § (1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás
a) az állatnak különös szenvedést okoz, vagy b) több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

 

B. G., törökbálinti lakos

 

Ha valaki tud valami az eset körülményeiről, haladéktalanul hívja az alábbi számok egyikét:

munkaidőben
06-23-335-037

Illetve levélben
torokbalintirendorors@gmail.com

Budaörs Rendőrkapitányság 24 órás ügyeleti szám: (23) 505-400

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket