Alkotóműhely nyílt Budakeszin

A kreativitás igen fontos a mai világban. Budakeszin, a Fő utca 239.-ben egy rossz állapotú házat 2 hét alatt felújítottak, és alkotóműhelyt nyitottak az érdeklődők számára.

 

A rossz állapotú, régi házat a 6 művész 2 hét alatt rendbe hozta. Puskás Krisztina, alapító elmondta: 2 hete álmodta meg, hogy alkotóházat kell létrehozni. Korábban sokat foglalkozott gyerekekkel, kerámia alkotótáborokat tartott nyaranta. Úgy gondolta, miért ne lehetne ezeket a táborokat a nyári szüneten kívül is folytatni. Olyan alkotóházat szeretnének létrehozni, ami alkotásra neveli a gyerekeket. Három szakma képviselői oktatják majd a gyerekeket a szakma rejtelmeire. Az elkészült műveket a kis alkotók hazavihetik.

 

Vitkó Mária keramikus a ?kerámiatermet? mutatja be: ?láthatók itt a helyiségben a hagyományos paraszti világ tárgyai (gyertyamártók, kancsók), de vannak itt modern tárgyak is, pl. rappó edények. Gyakorlás után bárki elkészítheti ezeket a tárgyakat.?

 

Nagy Ibolya nemezelő mesterségről mesélt: már a honfoglalás korában ismert volt. A birka szőréből készítették a nemezt, amelyből sok mindent lehet készíteni (ruhaneműket, mobiltokot, ruha-kiegészítőket).

 

Zabani Hajnalka bútorfestő elmondta, az ódon hangulatú helyiségben kétféle bútor található: antik bútorok felújítva, illetve retró bútorok, amelyek vissza lettek öregítve. Nagy divat manapság a provence-i stílus, ennek megismertetésére tanfolyamot terveznek. Fő céljuk, hogy közelebb hozzák az embereket a művészetekhez. A kreativitás örömmel telíti el az embereket.

 

 

 

Az alkotóműhelyben kiállított művek megvásárolhatók, az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni: 06-20-227-9268.

 

Szabó Tibor Mihály

 

 

 

 

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket