Akarat, kitartás, eredmények

A fiatalok példaképe lehetne: Kemény Dávid atléta, aki a korosztályos bajnokságokon kiváló eredményeket ért el, emellett a felnőttek között is megállja a helyét.

 

 

Kemény Dávid atlétát elkísértük az edzésére. Közben alkalom nyílt egy kis beszélgetésre is.

Kemény Dávid elmondta: 6-7 évesen ment le először Budakeszin Nemere Klári nénihez edzésre. Nagy élményt jelentett számára a heti 2-3 edzés. Egészen fiatal korában már figyelemreméltó eredményekkel büszkélkedhetett. Egy ismerőse révén került a Vasas SC-hez.

?Az edzésen először 6 X150 m futással kezdek, ez maxos dolog? ? kezdte a bemutatást. (Maxos = kevés futás, verseny szituáció teremtésével. Széria futás = nem annyira erőteljes futás, kevesebb pihenő, így nehezebbek a következő adagok.) Legfőbb célja: a fedett pályás vb-re eljutni. Eredménye igen jó: 400 méteren 49.40 mp-es ideje az abszolút ranglistán 11., a korosztályoson 2. A váltóban 3:17.19-es eredménye van, 200 méteren 22.56 mp a legjobbja. De bemutatkozott a felnőtt bajnokságon is, ahol 9. lett. Kérdés: milyen jövőt jelenthet ez a későbbiekben? ?Ezt előre nem lehet tudni. Mind a felnőtt, mind a junior bajnokságon indulok, meglátjuk? ? jelentette ki szerényen. Az elkövetkezendő junior vb-n váltóban indulna, talán egyéniben is.

Bajzáné Marton Lívia, Dávid edzője szerint: ?Dávid nagyon tehetséges versenyző, fizikálisan rendben van, akaratilag egy kicsit túlteng. Ki kell hozni belőle a legjobb eredményeket, hiszen sok van még benne.?

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket