A „Zene Évének” zárókoncertje a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban

Kivételes élmény volt a Zene Évének zárókoncertje június 14-én délelőtt a Prohászka Gimnáziumban. A gimnázium diákjai most a zenében mutatták meg, hogy alkotó közösséget hoztak létre a program során. Fodor András tanár úr kiemelte, könnyed zenei dallamok szólalnak meg, de ezek mögött egész éves komoly munka van.

Juhász Ambrus lírai zongora játékát követően Rétháti Júlia adta elő a Nyár tételt Vivaldi Négy Évszak című hegedűversenyéből Pitter Károly tanár úr kíséretében. Dalotti Ágoston kisfilmje következett, mely Az áldozat című, a diákok által megálmodott színdarab keletkezését foglalta össze. „Nem gondoltam, hogy ilyen tehetséges vagyok”- ez volt a filmriport egyik beszédes nyitó mondata. A diákokból álló, nagyhatású férfikar produkciója után a vegyeskar teremtett könnyed nyári hangulatot.

Meglepetéssel zárult a koncert, megalakult az iskola kamarazenekara is, mely az egyik tehetséges diák, a 9. évfolyamra járó Juhász Ambrus átiratában, és az ő vezényletével adta elő az Enchanted című zeneművet. A karigazgató Fodor András tanár úr a kórusban énekelt.

Juhász Ambrus a vezénylés előtt köszönetet mondott Fodor és Pitter tanár úrnak azért, hogy létrejöhetett ez a nagyszabású produkció. A tanár-diák közönség nagy ovációval fogadta a különleges zenei teljesítményt. Csak így tovább, a csillagokig!

Megosztom a cikket