A veszélyhelyzet idején eddig nyújtott segítségről számolt be hivatalos Facebook oldalán a polgármester

„Anyagi támogatás

A veszélyhelyzet kihirdetése óta tizennégy rászoruló budakeszi lakos kért és kapott az egyéni befizetésekből létrehozott Budakeszi Családvédelmi Alapból egyszeri 100-, 70-, vagy 50 ezer forintot. A támogatás mértékét az határozta meg, hogy az igénylő nevel-e gyermeket. Összesen eddig 1.170.000 Ft-ot utalt át részükre az önkormányzat. Az alapban maradt még 974.000 Ft.
Továbbra is várjuk minden segíteni tudó magánszemély, civil szervezet, egyház csatlakozását, hogy a járvány egész ideje alatt segíthessünk. Az önkormányzat „társadalmi összefogás” számlájának számlaszáma: 11742348-15390022-00930000. A megjegyzés rovatba írják oda: Budakeszi Családvédelmi Alap.
További összesen 1.315.000 Ft-tal támogattuk az éves szociális támogatási keretből krízis segélyként a rászoruló budakeszi lakosokat március 11-e és május 15-e között.

Eszköztámogatás

Az önkormányzat védőmaszkokkal is segítette a védekezést. 1500 db FFP2-es és 1000 db sebészi maszkot vásároltunk, amiből folyamatosan ellátjuk a budakeszi egészségügyi ellátórendszerben dolgozókat. Ezen felül több mint ezer mosható védőmaszkot osztottunk szét a lakosságnak, amelyeket a budakeszi bölcsődékben és óvodákban varrnak folyamatosan. Továbbra is bárki hozzájuthat ilyen maszkokhoz a hivatal ügyfélszolgálatán.
Több száz védőkesztyűt és több tucat flakon fertőtlenítőszert is szétosztottunk az intézményeinknek. Az önkormányzat 3 és fél millió forintot fordított ezek beszerzésére, és egyéni felajánlások is voltak.

Szociális munka és adományok

A Híd Családsegítő két budakeszi étterem közreműködésével a veszélyhelyzet idején napi ételadagokkal járult hozzá a nehéz helyzetben lévők támogatásához. 3257 adag meleg ételt szállítottak ki a munkatársak és az önkéntesek az elmúlt hetekben, ebből 1200 adagot a budakeszi Prémium Döner Kebab House étterem és a Stadt Étterem Reggeliző és Kávézó felajánlásával.

Köszönjük szépen minden érintettnek a támogatást, az önzetlen segítségnyújtást!”

– írta dr. Győri Ottilia.

Beszámoló a veszélyhelyzet idején nyújtott segítségről Anyagi támogatás A veszélyhelyzet kihirdetése óta tizennégy…

Közzétette: Győri Ottilia hivatalos oldala – 2020. május 18., hétfő

Megosztom a cikket